Hur man Välj ett Turbo

Hot Rod-entusiaster, hobby och professionella åkare likadana alla vet den allvarliga skillnaden turboladdare kan göra i bilen hastighet. Peak hästkrafter inom den smalaste möjliga varvtalsområdet är mycket eftertraktade slutspelet med turboladdare. Av de tre komponenterna som går till att skapa de miljontals små explosioner som krävs för snabb acceleration - bränsle, luft och eld - turboladdare möblera luften, exponentiellt. Även om det är en sak att besluta att bygga en snabb bil, det finns mycket mer att göra än att bara lägga en turbo, turboladdade, till en bil. Några andra komponenter måste beaktas. Instruktioner
1

Ställ en hästkraft mål. Vet aktuell motoreffekt, då, vara realistiska om hur mycket hästkrafter du kan förvänta dig från vad du har att arbeta med. Förvänta dig inte att fördubbla din hästkrafter genom att helt enkelt lägga till en turbo. Överskatta inte turboladdarhus kapacitet.
2 Motor spec diagram kan styra din del val.

Granska din nuvarande motor specifikation diagrammet. Ta del av din cylindervolymen, och vet vad det betyder. Det är den totala volymen som sveps av kolvarna i cylindrarna mätt från övre dödpunkten det nedre dödläget på en enda cykel, mätt i cubic inches. Betrakta detta som ett mått på motorns totala bränsle rörelse kapacitet som det byggdes.
3

Forskning andra specs att få en fullständig bild av vad du har att arbeta med. Kolla in kompressionsförhållande din nuvarande motor. Detta förhållande avser den totala volymen mellan cylinderhuvudet och kolven före och efter en hel kompressionstakten. Använd detta bränsle /luft kompressionsförhållandet att mäta din turbo potential.
4 Bränsle effeciency numren av ditt fordon kan bidra till att avgöra hur mycket en turboladdare hjälper.

Hitta den volymetriska verkningsgraden spec för din motor. Detta talar om för dig (i förhållande) hur väl motorn förflyttar avgiften till och från cylindrarna. Knyt detta övervägande i med antalet cylindrar och ventiler din motor har på ditt sätt att välja en turboladdare.
5

Lägg till dina Motorspecifikationer specifikationer av bilen själv. Ta reda på bilens vikt, dess normala drift RPM hastighet och sitt högsta varvtal. Undersök motorrummet för att se om du har utrymme för att bekvämt passa turbon i.
6 Fullsatt motorutrymmen lämnar lite utrymme för turboladdare.

Adress andra motorutrymme frågor som behöver uppmärksamhet som den elektroniska styrenheten, knock sensor, injektorer och bränslekvalitet som krävs. Sätt alla dessa relevanta bitar av information tillsammans om din bil innan shopping för en turboladdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91917.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.