The Pros & Cons av Turbo

Biltillverkare använder turboaggregat för att öka motoreffekten på nästan alla typer av fordon eller motor. En turbo utnyttjar avgaserna energi som skapas av motorn för att driva turbinhjulet. Detta hjul använder specialdesignade knivar för att fånga den höga temperaturen strömmen och omvandla den till rörelseenergi. Den energi skickas till kompressorhjulet, där omgivande luft trycksätts innan de skickas in i motorn, där den blandas med bränsle och antänds. Effekt

Otvivelaktigt turbon största fördel är dess oöverträffade förmåga att producera hästkrafter och vridmoment. Tillverkarna ofta par bränslesnåla 4-cylindriga motorer med turbo enheter för att ge dem den acceleration och kraft av en mycket större sex eller ens 8-cylindrig motor. Den turboladdade motorn bibehåller god bränsleekonomi eftersom turbo fungerar bara när mer kraft behövs.
Prestanda

skillnad från andra kompressor som förbrukar ström från motorn via en remskiva , är en turbo endast drivs av avfallsgaser avgaser. Som sådan, kan turbo s paras till ett bredare utbud av motorer, och inte förbrukar mer ström eller bränsle när den inte används.
Turbofördröjning

En nackdel med den turbon är behovet av att producera tillräckligt med överskott motor gaser att buffra turbo. Vid låga varvtal, små motorer ibland inte producerar tillräckligt med avgaser för att skapa användbara uppsving. Följaktligen finns det en fördröjning - kallad turbo lag - när enheten måste bygga upp tillräckligt med energi för att trycksätta förbränningsrummet. Korrekt turbo dimensionering och inställning kan mildra detta problem, men det finns inget sätt att helt eliminera turbofördröjning.
Komplexitet

Motorer med turbos är mer komplext än konventionella motorer. Förutom en speciellt utformad motor, bilar med turbo behöver ofta förstärkt växellåda och bromssystem. Alla dessa komponenter måste hantera den extra värme och spänningar som kommer med turbo. Dessutom är en strikt underhållsplan som krävs för att säkerställa korrekt drift av alla större system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92296.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.