Hur öka hästkrafter på en 350Z

Nissan 350Z är en populär V6-drivna, bakhjulsdriven sportbil som ger god effekt från sin högt ansedda 3.5L VQ35DE motor (som väljs av Wards Automotive som en av de 10 bästa motorkonstruktioner för fjorton år rak.) Ett effektivt sätt att förbättra makt är genom att installera en open-air intag som ersätter den slutna stock airbox, vilket ökar luftflödet till motorn. För att förbereda 305Z för installation av ett intag, vara säker på att fordonet har suttit i minst två timmar så att alla motordelar är cool, och att du kopplar ur batteriet innan intag installationen. Som en sista säkerhetsåtgärd efter installationen, se till att omtolka alla anslutningar efter några enheter för att säkerställa att ingen hårdvara har lossnat. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg inklusive skiftnycklar och Hylsnyckelsats
Flathead och Phillips skruvmejslar
Stubby stjärnskruvmejsel
liten dorn eller borr med en liten borr
Luftintag kit

Visa Fler Instruktioner
en

Lokalisera aggregatet lager luftfilterhuset i den nedre förarsidans hörnet av motorn. I 350Z kommer luft airboxen, färdas genom massan luftflöde givartuben (MAF) och sedan upp inloppsröret till spjällhuset.

Lager airbox och MAF röret kommer att ersättas av det fria luftintaget , så dessa delar behöver tas bort. Börja med att ta bort luftfiltret från airboxen ..
2

Lossa clipset som håller MAF kabeln till aktiemarknaden airbox. Koppla ur MAF, och flytta MAF ledningar åt sidan.
3

Avlägsna enda 10mm bulten som håller ner luften rutan, och sedan 10mm bult som håller fast MAF röret. Ta bort clipset som håller luftkanalen på framsidan av airboxen använda en platt skruvmejsel. Du kan nu ta bort airbox och MAF montering genom att försiktigt dra enheten uppåt.
4

Ta bort de fyra 10mm bultarna som håller fast MAF röret till aktiemarknaden airbox.
5

Montera luftfiltret på änden av insugningsröret. Den MAF är en tunn metall sensor med trådar som mäter luft från intag. Motorn dator använder läsningen för att justera bränsle injektor laster. Var mycket försiktig vid hantering av sensorn massa luftflöde (MAF) som finns i insugningsröret. Om sensorledningarna berörs, eller röret sjunkit, kommer det att bli sotigt och kommer att orsaka att motorn går dåligt.

MAF sensorer blir smutsiga med tiden, och det är en bra tid att använda mass sensor luftflöde renare att försöka rengöra sensorn. Du kan hitta massa renare luftflöde sensor i fordonsindustrin butiker. Inte borsta eller torka av sensorn, bara spraya sensorn med MAF specifika renare och låt torka om det verkar smutsigt.

När de fyra 10mm bultarna avlägsnas separera airboxen från MAF röret, använd samma bultar för att ansluta öppet filter element till MAF röret.
6

Montera värmeskölden i håligheten tidigare upptogs av beståndet luftfilterhuset med hårdvaran som medföljer satsen. Bifoga eventuella tillhandahålls gummi kanter för värmeskölden. Du kan behöva göra ett litet hål i lager insugningskanalen att fästa två skruvarna till värmeskölden, med en liten borr eller hålslagning. Värmeskölden är fäst med två 10mm bultar som fäster vid botten av skärmen till en ramskena. Anslut den nya öppna filter-MAF röraggregatet in i utrymmet som tidigare upptogs av beståndet airboxen
7

genom att skjuta insugningsröret över MAF röret, och dra ner aggregatet med fabriken rostfri klämma. Återanslut MAF sensorn tråd, och säkra ledningar till MAF röret i den ursprungliga fabriken positionen. Använd 10mm bulten som du bort från beståndet airbox att säkra det fria stången intag stöd, vilket kommer att skruva upp till samma plats där beståndet rutan säkrades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92036.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.