Hur uppgraderar jag en 1989 Toyota MR2?

De 1989 MR2 markerar sista årsmodellen för Toyotas mittmotor-sportbil första generationen. Med neutral hantering, bakhjulsdrift och låg vikt, gör MR2 en bra utgångspunkt för uppgraderingar. Bilens lager 115 hästkrafter lämnar entusiaster som vill ha mer, men med lite arbete dina MR2 kommer att flyga tillsammans på nolltid. Lär dig att utföra underhåll på din 1989 Toyota MR2 själv. Med en bil mer än 20 år gammal, kommer saker och ting att gå alltid fel. Att betala en mekaniker att göra jobbet kan du ha gjort själv blir väldigt dyrt, mycket snabbt. Saker du behöver
1989 Toyota MR2
1989 Toyota MR2 officiella Toyota Shop Manual
jackstands
motorlyft
Visa fler instruktioner
1

Perform grundläggande underhåll på din bil innan du oroa några eftermarknaden uppgraderingar. Se till att kontrollera tidpunkten, kontrollera eventuella vakuum läckor, kompression testa motorn, och kontrollera och byta tändstift och kablar plugg som behövs. Lär dig att spola och lufta bilens kylsystem, en annan process för en mittmotor bil med en frontmonterad kylare. Officiella Toyota MR2 butik handböcker finns via Toyota återförsäljare direkt. Om av någon anledning din lokala återförsäljare inte kommer att sälja dig en du kan köpa det på nätet på auktion. Studera manualen och lära känna din bil. Genom att göra arbetet själv, kommer du inte bara spara pengar utan ha glädje av att vara direkt involverad i MR2 uppgraderingen.
2

Ditch beståndet hjulen för vissa lätta legeringar. Leta efter något 15 inches i diameter med en bredd av sju eller fler inches. Bulten Mönstret är 4-vid-100, samma som periodens Honda bilar. Det finns enorma mängder av hjul val på marknaden i denna storlek. De lättare fälgar du har råd, desto bättre. De lager legeringar är ganska tung, och minska hjulvikt reducerar den ofjädrade massan, eller det som inte påverkas av bilens fjädring. Detta kommer att ha en förbluffande positiv effekt på både acceleration och hantering och är den mest effektiva uppgraderingen du kan göra för din bil, rätt utanför bat. Om du är kär i beståndet MR2 hjulen du kan hoppa över det här steget, men ändå se till att investera i bra däck. Leta efter en "H" eller högre hastighet rating om du planerar att betydande ändringar av din 1989 bil.
3

Utför bolt-on uppgraderingar, eller de relativt enkla och kostnadseffektiva objekt som inte kräver alltför mycket under-huven dissassembly. En friare flödande avgaserna minskar mottryck för att hjälpa din motor andas bättre. 2 1/2-tums rör är perfekt för lager 4AGE motorn eller mild effekt byggen. Allt tre inches eller större kommer att ha en negativ effekt om du inte också använder en trimmad motor. Om du ska tillverka eller köpa en kall-luftintaget, måste du kunna omdirigera luften till en svalare del av motorrummet. Den kosmetiska sidan vent på bilens passagerarsida är ett idealiskt läge. Undvik ett billigt luftfilter byte som bara bultar på där beståndet luftfilter box brukade vara, eftersom dessa faktiskt kommer att suga in varmare luft än beståndet systemet på grund av sin närhet till motorn.
4

Swap 1989 MR2 s lager Toyota 4A-GE motor för en av flera tillgängliga Toyota Motors, som kan monteras utan större modifiering av bilen. Det finns flera val från Toyota som är bättre utrustade att hantera den högre graden av makt du försöker skapa. En favorit swap kandidater är 4A-GZE överladdad motor från 1987 till 1989 MR2. Detta ett alternativ till att bygga på lager 4A-GE. Den 4A-GZE kommer netto du 145 hästkrafter rätt ut genom grinden. Andra populära motor swap kandidater inkluderar 20-ventil tredje generationens 4A-GE-enhet lyfts från senare Toyota Corolla modeller, och 3S-GTE turboladdade fyrcylindriga från MR2: s andra generation.
5

turbocharge din motor om du har gått med beståndet motor eller 20-ventilen 4A-GE, eller upp boost om du har bytt till en 3S-GTE. Detta kommer att kräva någon modifiering av motorns interna delar utan är ett kostnadseffektivt sätt att lägga kraft om du har lite mer pengar att spendera. Den MR2 motorns lager motorblocket kan rymma en hel del lyft, även om modifieringar av huvudet kommer att bli nödvändigt. Du kan ringa upp den andra generationens MR2 s 3S-GTE motor för ökad boost utan alltför mycket besvär. Kom ihåg att om du får bortom din kunskap som en gör-det-själv mekaniker, saker börjar bli dyrt runt här punkten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91931.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.