Hur man målar en bil med en HVLP pistol

Med den förändrade miljölagar måste målare vänja sig nya verktyg för att utöva sitt yrke. De gamla färgsprutor används av målare överallt ger vika för hög volym och lågt tryck (HVLP) sprutpistoler. Även metoden för målningen är densamma, är lufttrycket i dessa nya vapen annorlunda, som är den uppsättning och drift. Saker du behöver
Vatten Sandpapper Foton och rengöringsmedel
Maskeringstejp
maskeringspapper
rakblad
olja och fett Remover Review Rena trasor
Tack dukar
skyddsmask
Paint kostym
Air kompressor
HVLP sprutpistol
Primer
Paint
Visa fler instruktioner
Förbereda att måla
1

Förbered fordonet. Slipa hela ytan som ska målas med 180-grit sandpapper så att färgen kommer obligationen korrekt.
2

Tvätta din bil. Använd ett bra rengöringsmedel för att avlägsna eventuellt fett och olja från ytan. Även ett fingeravtryck kan förstöra din lack. När fordonet har torkat helt, använd en ren trasa och gå över hela bilen med en kvalitet vax och fett remover.
3

Mask bilen. När bilen är helt torr, applicera maskeringspapper över glaset, däck och varje del av fordonet som du inte ska måla. Använd maskeringstejp för att hålla papperet på plats. Trimma snäva fläckar och skarpa kanter med ett rakblad. Kom ihåg att kvaliteten på ditt målningsarbete börjar med rätt förberedelser. Ta din tid och göra det rätt.
Måla Bil
4

Dra bilen i lackboxen. Strax före målning, går över hela bilen med en putstrasa. Detta är en klibbig duk som tar bort alla damm och föroreningar från ditt fordon. Justera lufttrycket på spetsen av din HVLP pistol till 10 psi. Du kan behöva justera inställningarna luftkompressor för att erhålla rätt pistol inställningar.
5

Primer fordonet. Sätt på dig skyddskläder och mask. Blanda primern med tillverkarens specifikationer och häll det i HVLP pistol. Täck hela bilen med ljus, även passerar som överlappar med 50 procent på varje pass tills bilen är täckt. Låt det torka. När torkat, gå över hela bilen med en 400 - eller 600-slippapper och återigen torka av bilen med en putstrasa
6

Applicera färgen.. Efter blandning din färg till tillverkarens specifikationer och ställa din pistol på de rekommenderade inställningarna, börja på toppen av bilen, spraya lätt, även passerar av färg som återigen överlappar med 50 procent. Täck fordonet och låta färgen torka enligt tillverkarens rekommenderade tid mellan skikten. De flesta fordon kommer att kräva två eller tre skikt av färg.
7

bort maskeringen papper. När färgen har torkat till tillverkarens rekommendationer, avlägsna maskering material och ta bort bilen från lackboxen. Följ färgtillverkarens rekommendationer för putsning och polering ditt nya fabriken jobb färg färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91786.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.