Hur man bygger en Pro Touring Car

Pro touring bilar är klassiska fordon som har byggts för att hantera liknande sportbilar, och kan köra från kust till kust utan problem. Enkelt uttryckt är de klassiska bilar eller ens lastbilar som hanterar som helt nya sportbilar. Processen med att hitta rätt delar för att bygga är en utmaning på vissa bilar. Pro Touring Cars kan använda den ursprungliga motorn från bilen eller en uppdaterad motor och transmission, beroende på om bilens ursprungliga motorn fortfarande går. Saker du behöver
Aftermarket hjul och däck
Högpresterande fjädring
Visa fler instruktioner
1

Tune up fordonets motor om det fortfarande är i gott skick. Om bilen köptes utan en motor som ett projekt bil, då du kanske vill installera en sen modell motor i bil eller lastbil. Om detta är fallet, undvika att använda sällsynta motorer. Detta kommer att göra att hitta reservdelar lättare om bilen går sönder.
2

Installera en suspension sänkningssats på bilen. Dessa högpresterande suspensioner sänka ride fordonets höjd avsevärt och även förstyva suspensionen att göra kurvtagning mer svars. Den idealiska utseende för en pro touring fordon är att ha toppen av däcket vara ännu med hjulet väl läppen. Den förstyvade suspensionen hindrar bilen från en lägsta, och det högra hjulet val kommer att hålla däcket från gnidning inuti hjulhuset. Suspensionen sänkningssats kommer att omfatta stötdämpare, spindlar och antingen bak fjädrar fjädring eller sänka block.
3

Montera främre och bakre eftermarknaden vingla barer på bilen för att ersätta den ursprungliga vingla barer. Detta kommer att minska bilens tendens att rulla genom svängar, stabilisera kurvtagning.
4

Installera eftermarknaden hjul och däck på bilen. Detta är den mest dramatiska förändringen i utseende att bil eller lastbil kommer att få. För att bibehålla idrottsprestationer av fordonets upphängning, är det fördelaktigt att installera något större hjul på bilen. Till exempel har många fordon under 1960 och 1970 som ursprungligen utrustad med 14 - eller 15-tums stålhjul. Ändra dessa hjul till 18-tums hjul aluminiumlegering försedda med sportdäck dramatiskt förbättrar hanteringen.
5

Uppgradera bilens bromssystem. Många bilar och lastbilar byggda före 1980 var utrustade med bara trumbromsar. Använd en konverteringssats för att uppdatera dessa bromsar till överdimensionerade fyra hjul skivbromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92308.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.