Hur man målar med pärla

Pearl måla jobb kan lägga stil till din bil eller annat metalliskt produkt. Medan äldre pärla produkter var svåra att blanda och ofta endast tillgänglig från Custom Car butiker, förklarar Bil Tech böcker som moderna pärla måla kit är väldigt användarvänlig. Även om du aldrig har målat med pärla innan, kan du förvandla en intetsägande bit metall i en så kallad "pärlemorskimrande" bit med bara några få enkla steg. Med rätt kunskap, kan även en nybörjare njuta flashiga utseende pearl färg. Saker du behöver
100-slippapper
Soap
Vatten
Handduk
Maskeringstejp
Tarp
Automotive måla
Primer
skumpensel
Spray gun
Akrylfärg
600-grit sandpapper
1000-grit sandpapper
Pearl flingor
Pearl pulver
Visa fler instruktioner
1

Sand metallen först. Detta är avgörande för att se en bra, proffsig lack. Även om metallen är relativt mjuk, kommer att ytterligare polera ut även de mindre gupp och ojämnheter några pass med 100-slippapper missade ofta med blotta ögat. Tvätta bilen eller andra metallföremål
2

noggrant med tvål och vatten. Detta kommer inte bara att ta bort överskott av slipdamm, det hjälper också tvätta bort all smuts, olja eller fett på metallens yta.
3

Torka metallen med en handduk eller låt det lufttorka . När torkat, inte lägga polish till bilen eller metallföremål. Även om du normalt vax, polera och polera, måste du undvika att denna praxis som du förbereder för målning. Polermedel kan reagera dåligt med färg, vilket leder till en sämre slutresultat.
4

Applicera målartejp till kanterna av det metalliska föremålet eller bil. Också fastställa en presenning för att förhindra eventuella färg droppar från att landa på din uppfart eller arbetsyta.
5

Applicera ett lager grundfärg till metallstycke med en vanlig skum pensel. Primer säkerställer en bättre färg täckning och hållbarhet.
6

Vänta primern torka. Torktid varierar beroende på tillverkare, konsultera burk primer för den mest exakta timingen
7

Slipa grundfärgen med 600-grit sandpapper efter att den har torkat.. Detta kommer att bidra till att jämna ut minimala brister i primern.
8

Upprepa steg 5 till 7 igen med ett andra lager grundfärg.
9

Spray ett lager vanlig bil måla på metallstycke med en sprutpistol. Om du arbetar med en mindre bit av metall, kan du ansöka även vanlig akrylfärg med en skum pensel.
10

Vänta flera timmar för färgen att torka. Konsultera färgen behållare för de mest exakta torktider.
11

Sand den nyligen torkade färgen med 1000-slippapper för en jämn, immaculate yta.
12

Upprepa steg 9 till 11, applicera ett andra skikt av färg.
13

Mix pärla flingor eller pulver i din färg. Ju fler pärla bitar du blandar i färgen, desto mer öppen den pärlemorskimrande effekten blir. Det är lämpligt att du lägger bara en liten mängd flingor till färg i början, eftersom du kan alltid lägga till mer och applicera ett andra skikt senare om du vill att ytan skimrar klarare.
14

Spraya metallbit med den nyligen blandade pärlan lösning för att skapa en flashig pärlemorskimrande utseende. Om pärlemorskimrande utseende inte är lika uttalad som önskas, tillsätt mer flingor eller pulver till din färg och applicera ett andra skikt när den första har torkat.
15

Vänta minst 48 timmar för pearl coat torr innan du tar bort målartejp och plocka upp tarp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91776.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.