Installera en varvräknare till en spole

En varvräknare är ett kul tillbehör för att lägga till en prestanda bil som är inte svårt att installera. Ursprungligen utvecklad för ånglok, är de nu används i flygplanet och fordonsindustrin. En takometer är utformad för att mäta motorns varvtal, eller varv per minut. Till exempel, avslutar vevaxeln 3.000 varv på en minut när varvräknaren Nålen pekar mot "3" på framsidan av mätaren. Faran gränser anges med rödfärgade delen av mätaren, och det är osäkert att köra motorn vid dessa höga gränser. Saker du behöver
Wire strippor
Wire kontaktpressar
Wrench in
Fuse Tap
Visa fler instruktioner
1

Montera varvräknaren på ett bekvämt plats, en som är lätt att läsa. På baksidan av enheten finns tre trådar: en röd, en svart, och, oftast, en grön tråd. Route dessa tre kablar under instrumentpanelen.
2

Strip 1/4-tums isolering från trådarna, med hjälp av en tråd-strippa verktyg. Installera en terminal på den röda tråd, och crimp det ordentligt på plats med ett pressverktyg. Montera en säkring kran på en säkring som har makten med nyckel på, såsom radio säkringen. Crimp annan anslutning till den svarta kabeln och installera det på ren metall, under instrumentbrädan, såsom rattstången fästet. Använd en skiftnyckel för att lossa en mutter eller plåt skruv som ligger på ren metall, och installera kabeln.
3

Kör återstående tråden genom brandväggen, under strecket, och in i motorrummet. Lokalisera en öppning med en installerad gummigenomföring genom vilka tråden kan passera. Dra tråden, så att den inte skaver mot metall och kort.
4

Fäst kabeln till den negativa sidan av motorn tändspolen. Pressa en kontakt som passar in på spolen terminalen, och fäst den, tätt, med en skiftnyckel. Starta bilen, och testa varvräknaren operationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91922.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.