Hur man sprayfärg en bil med hjälp av Rustoleum Färger

Medan måla en bil med den konventionella metoden att använda en pistol och en spray resulterar monter i ett fantastiskt lack, är det också dyrt, tidskrävande och tar avsevärd skicklighet och erfarenhet för att få bra resultat. Rustoleum gör en mycket tålig sprayfärg som kommer i en burk och som kan sprayas på en bil för ett anständigt finish. Om du tar dig tid och är mycket metodisk, kan du få bra resultat för en bråkdel av kostnaden för en professionell lack. Saker du behöver
Maskeringstejp kommenterar: Mineral sprit
Rustoleum spruta primer
Rustoleum sprayfärg
220-grit till 1400-grit sandpapper
bredbandsuppkoppling buffert
Rubbing
Machine glasyr eller polermedel
Wax
Visa Fler Instruktioner
en

bort så mycket av bilens exteriör trim som möjligt. Detta kommer att resultera i mindre tejpning av och en bättre övergripande utseendet för det färdiga lack. Ta bort objekt som stötfångare, grillar och strålkastare.
2

Undersök tätt runt kroppen för stötar och bucklor. Bara om någon begagnad bil kommer att ha några dings, oavsett hur raka kroppen är. Använd en vit penna eller något liknande och cirkel alla stötar och bucklor.
3

För större bucklor, använd en hand dolly arbeta metallen bakifrån för att återställa formen av metallen . Om det finns allvarliga kaross behövs, kanske du vill ha en professionell butik fixa det före målning, eftersom karossen kräver speciella verktyg och kunskap.
4

Använd en guide coat och en slipkloss att hitta låga och höga punkter i karossen. Spraya på ett tunt lager grundfärg och sedan sand med en slipkloss, som sedan kommer att visa brister i metallen. Fyll små bucklor med Bondo, slipa Bondo när den har torkat med 220-grit och sedan 400-grit sandpapper.
5

Fyll några små hål eller bulor med fläck spackel, slipning med 220-grit och sedan 400-grit sandpapper.
6

med maskeringstejp och tidningar, tejp utanför fönstren och eventuella lister som inte har tagits bort och att du inte vill vara målade.
7

Rengör hela bilen mycket väl med lacknafta. Detta är ett mycket viktigt steg och det är nödvändigt att ta bort eventuella överflödiga oljor från ytan på bilen innan målningen påbörjas.
8

Applicera en lätt damning av primer till bilen, som arbetar på en panel på taget. Låt primern torka och sedan spraya på tre eller fyra lager av Rustoleum primer. Spraya och tillbaka i mjuka rörelser sex till tio centimeter från ytan och gäller inte färgen så tungt att det rinner eller bottnar. Att få rätt täckning kommer att ta lite experimenterande. Våt-sand primer med 220-grit och sedan 400-grit sandpapper mellan strykningarna.
9

Spraya på ett lätt damning av färgskiktet. Låt det torka och sedan tillämpa 3:57 rockar. Rustoleum tar betydligt längre tid att torka mellan varje målning än vanlig sprayburk måla, vanligen minst ett par timmar eller över natten. Våt-sand varje skikt med 220-grit och sedan 400-grit sandpapper
10

Efter den sista pälsen är torr, våt-sand den slutliga färgen med 600-grit, 800-grit, 1200. - grus och slutligen 1400-grit sandpapper. Vad du slipar bort är apelsinskal, vilket är den strukturerad yta av unsanded färg. Ju mindre apelsinskal, desto bättre.
11

Låt färgen torka över natten, sedan polera den med en hög hastighet buffert och gnugga förening.
12

Ändra pad på bufferten och sedan använda en maskin glasyr av polervax på hela ytan av fordonet. Försök att inte polera vassa kanter för hårt med bufferten, som kommer att ta bort färgen. Fokusera istället på de plana delar av kroppen.
13

Ge färgen en vecka eller så för att härda fullständigt, och sedan vaxa den med en hög finish vax, med hög hastighet buffert.
14

ihop något trim som togs bort. För en ännu bättre utseende, måla något trim delar som är bleka innan de sätts tillbaka på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91707.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.