Hur Prime en Dry sump

Torrsump oljning system används främst inom racing och off vägfordon och förbättringarna finns till motorns smörjning genom högre tryck, konstant oljeförsörjning och inkomst hästkrafter för motorn. Systemet använder sig av en extern pump driven av vevaxeln och en ackumulatortank som lagrar olja för att eliminera olja svält vid pumpen under hård kurvtagning eller extrema vinklar. Koppla in systemet kan vara en utmaning, och luftningen av systemet före första uppstart är viktigt för att det ska fungera korrekt. Saker du behöver
Wrench Oil
ställa
tändstiftshylsa och ratchet
Remote startkontakten
Visa fler instruktioner
1

Placera en ren oljetråget under motorn och ta högtrycksledningen som är ansluten till oljefiltret adapterplattan. Låt linan hänger över pannan. Du kommer att ha lite olja förlust här, men om du använder en ren kastrull, kan du spara oljan för återanvändning
2

Ta bort drivremmen från oljepumpen och ställ den åt sidan.. Var försiktig så att du inte skadar bältet som du kommer att behöva installera om den. Addera 3

Ta bort locket från oljetanken och börja fylla systemet med en olja av hög kvalitet som du väljer. Torrsump system fungerar bra med syntetiska oljor, men kolla med tillverkaren av ditt system för rekommendationer eller krav.
4

Fortsätt att fylla på olja i systemet tills oljenivån blir konstant i tanken. Fyllningen nivån kan vara olika från system till system, så följ tillverkarens rekommendation om detta. Ofta är det ungefär halvvägs upp tanken, men din kan vara annorlunda.
5

Prime oljepumpen genom att vrida remskivan långsamt i den riktning det kommer att vända när motorn är igång. Fortsätt att vrida tills du börjar få olja strömmar från högtryck linje som du kopplade bort.
6

tillbaka högtryck linjen på beslaget i oljefilteradaptern på motorn. Om du kan få någon att fortsätta att vända pumpen tills du är redo att ansluta linjen, kommer det att hålla linjen fullt.
7

Fyll oljetanken, höja nivån till full igen. Du kan nu gå vidare till priming motorn. Bifoga en avlägsen starter switch eller få en hjälpreda för att hjälpa dig på denna punkt.
8

tillbaka oljan bältet pumpdrivning på remskivorna och ta bort tändstiften ur motorn.
9

bort spolen tråd eller kraft till spolpaketet att stänga av tändningen och koppla bort strömmen till bränslepumpen antingen vid säkringsdosan eller vid pumpen för att stoppa bränslet pumpas in i motorn.

10

Vänd motorn över på startmotorn, antingen med fjärrkontrollen förrätt eller ha en assistent göra det åt dig. Övervaka nivån i oljetanken som motorn vänds och fortsätta att fylla den behövs som att upprätthålla nivån i den. Låt det inte gå torrt eller du måste börja på ruta ett. Pumpen och systemet är nu laddad och klar att använda.
11

tillbaka tändstiften, sätt tillbaka spole tråd eller ström till spolen pack, och aktivera strömmen till bränslepumpen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91719.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.