Hur man installerar ett Glasfiber Dash

Den ultimata önskan att verkligen anpassa din bil är bäst uppfylls genom att installera en glasfiber streck. Med den kan du gå om installation av nästan vad som helst och allt du vill, från en sex-skiva CD-spelare till DVD-spelare, från spelsystem till diskanter. I själva verket är en glasfiber streck ett utmärkt sätt att lägga till en personlig nyans eller smak, så att du kan utforska otaliga alternativ när det gäller bilens form eller tema. Installera ett drastiskt ökar det estetiska överklagande av bilens interiör och erbjuder en stor personlig tillfredsställelse. Saker du behöver
Måttband
Vehicle Service Manual (tillval) katalog frigolit ark
Sandpapper, olika kvaliteter
Mod frisättning förening
Glasfiber blad
Resin
Harts pensel
Sprayfärg, gummerad beläggning, rulltobak mattan, mocka eller sammet (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Använda ett måttband, beräkna de inre dimensionerna av bilens streck (längd, bredd och höjd) från en sida eller ände till den andra. Ta bort streck installerat och använder den som en modell för att säkerställa en lämplig passform är tillrådligt. Om du har bilens servicemanual, dubbelkolla dessa specifikationer.
2

Cut Styrofoam ark enligt de mått du har arbetat ut. Klipp separata blad för toppen, ansiktet och tillbehör håller en del av instrumentbrädan. Arbetet med arkens form, eftersom de bör replikera Form och stil av instrumentbrädan. Använd tunna skikt av frigolit lakan och sand dem väl. Skär separata sektioner för alla tillbehör som du vill lägga till i instrumentpanelen. Dubbelkolla dessa mätningar och ger en jämn kurva till toppen liksom ansiktet av instrumentbrädan. Observera att glasfiber tenderar att lägga ca 1/8 tum på båda sidor om de inre rutorna.
3

med stor försiktighet, passar i den slutliga produkten till din bil, göra justeringar om det behövs.
4

Skapa ett skikt av mod frisättning förening som täcker formen. Lägga glasfiber ark ovanpå denna förening. Avlägsna eventuella oegentligheter i din plåt, se till att de är placerade perfekt. Du kanske vill överväga att klämma fast ut tyget till formuläret så att det förblir stabil, vilket bidrar till tillämpningen av harts. Om styckningsdelar för tillbehör har redan gjorts i instrumentbrädan, linda glasfiber arken väl genom dessa respektive rutor.
5

Blanda harts väl. Med hjälp av en harts borste, applicera blandningen över remsorna. Blanda en tillräcklig mängd (enligt ordination på förpackningen) och vara noggrann i din ansökan. Ge glasfiber tid att härda.
6

försiktigt bort mögel genom att man börjar från ena hörnet och få bort det från frigolit arken. Vid denna punkt, kommer du att bli klar med att skapa skalet på instrumentbrädan.
7

Arbetet med att skapa formar för de interna boxar som kommer att hålla dina tillbehör. Klipp ut extra lådor inuti formen, konstruera blanketter för dessa lådor och fäst dem tätt på din instrumentbräda. Sätt upp glasfiber remsor över hela ansiktet. Använd harts att limma dem hårt och tätt till ramen på instrumentbrädan.
8

Sand ram som du har skapat med allt tyngre sandpapper. Börja med ett 80 grit och gå framåt med finare sandpapper (går upp till 2000-4000 grit). Skräddarsy din instrumentbräda med sprayfärg, gummerad beläggning, rulltobak mattan, mocka eller sammet, samordna färgen med bilens interiör. Montera de återstående komponenterna, inklusive lås, inre delar och handskfacket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92196.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.