Förklaring av manuellt växlade bilar

En bil som kräver att operatören hela tiden skifta mellan olika redskap under körning är en bil med manuell växellåda. Bilar som inte kräver en sådan förskjutning har automatiska växellådor. Även utvecklingen av den automatiska transmissionen 1948 ansågs vara en stor framgång, har det inte lett till en fullständig ersättning av manuella växellådor med automatisk växellåda. Basic Design

Den grundläggande utformningen av en bil drivlinan består av motor, växellåda, drivaxel, differential-och bakaxel. Både manuella och automatiska växellådor ligga mellan motorn och drivaxeln. Transmissionen har flera växlar - vanligtvis mellan tre och sex - att alla "överföra" den kraft som utövas av motorn till drivaxeln. Vid låga hastigheter, måste kraften överföras genom en större växel. Vid höga hastigheter, men måste det överföras genom en mindre växel.
Särskilda egenskaper

Det snabbaste sättet att identifiera om en bil har en manuell växellåda är att titta under och bredvid förarsätet. En manuell växellåda kräver en tredje pedal till vänster om bromsen - kallas kopplingen - och en pinne skift. Växelspaken är ett handtag som kommer upp genom golvet mellan förar-och passagerarsätet.
Operation

att starta en bil med en manuell växellåda, fullt tryck kopplingen med vänster fot. Skjut växelspaken till första växeln, som vanligtvis är till vänster och framåt. När du startar bilen och är redo att gå vidare, så småningom släppa upp kopplingen och successivt trycka längre och längre ner på gaspedalen med din högra fot. Som ni få fart och höra motorn snurrar snabbare trycker kopplingen igen, dra växelspaken bakåt för att ställa den i tvåan, låt upp på kopplingen, och tryck på gaspedalen. Fortsätt detta mönster, flytta upp när du accelererar och flytta ner när du bromsar.
Svårigheter

bilföretag utvecklade automatväxellådor eftersom manuella växellådor kan vara svårt att fungera. Om du låter upp kopplingen för snabbt medan bilen är i första växeln, kommer motorn att dö, och du måste starta den igen. Om du inte fullt tryck kopplingen medan du växla, kan du skada transmissionen. Många nya förare upplever problem när de kör upp och kommit till ett stopp. När de försöker starta igen, de ofta inte kan få bilen att gå igen innan den börjar rulla bakåt. Addera Fördelar

Användarvänlighet har orsakat konsumenterna att föredra automatväxellådor i de flesta personbilar, men manuell är överföring av val i vissa typer av fordon. I sportbilar, exempelvis förare tror i allmänhet att det är roligare att ha en manuell växellåda än en automatisk. I lastbilar som gör en massa bogsering, manuella växellådor är i allmänhet bättre eftersom deras enkla konstruktion och funktion tillåter dem att hantera den ökade stressen mycket bättre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76590.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.