Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur du justerar bilens hjulinställning

När du kör längs en rak och horisontell väg, bör bilen spåra rakt liksom. Om den inte gör det, är din bil ur läge. Korrekt justering förlänger livslängden på dina däck och ger bättre hantering och enklare styrning. Tre saker påverkar hjulinställning: caster, camber och toe. Caster är vinkeln hjulet svänger på. Camber beskriver hur vertikala hjulet är i förhållande till marken. Toe är hur "pigeon-rättning" hjulen är. Om bilens caster eller camber är avstängd, måste du ha detta fixat av en professionell. Om problemet är med tån, men det är möjligt att justera den själv. Saker du behöver
Jack
Jack står
Måttband
Två öppna skiftnycklar
Fickkniv
Visa fler instruktioner
1

Slå upp rätt tå inställningen för din bil. Du kan hitta denna information i tillverkarens bruksanvisning och vissa guider reparation. Titta efter dessa på nätet eller på biblioteket.
2

Kontrollera stabiliteten hos de hjulkomponenter genom att palla upp bilen och placera den på pallbockar. Skaka varje hjul ordentligt för att se om det är löst, och justera komponenterna korrekt så.
3

Använd spetsen av en fickkniv för att markera varje däckets omkrets. Underifrån däcket, sätta fickkniv mot däcket, hålla den på ett ställe och snurra däcket.
4

Ta bilen från domkraften och sänk ner den till marken.

5

Låt bilen reglera genom att trycka nedåt på fender flera gånger.
6

Sätt bilen i neutralläge.
7

Lossa upp ratten , men hålla däcken pekade rakt.
8

driva bilen framåt 10 meter eller mer utan att hålla i ratten.
9

Ta ett mått på avståndet mellan linjen markerar på framsidan av varje däck. Rada upp dina måttbandet (eller använd ett snöre) på samma höjd på båda sidor i nivå med spindeln.
10

Ta samma mätning av avståndet mellan raderna på ryggen av varje däck.
11

Observera skillnaden mellan de två mätningarna för att få tån inställningen. Om den främre mätningen är mindre, då värdet representerar en "toe-in" mätning, och vice versa.
12

Justera tå till den rekommenderade inställningen genom att lossa låsmuttrarna på ändarna av tie rod och vrida stången att antingen förlänga eller förkorta det.
13

Dra åt låsmuttrarna.
14

Upprepa steg 9 till 11 för att kontrollera om bilens toe inställning är korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76012.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.