Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Nissan Altima

Om din hjulmutter är lös varje gång du kollar ditt däck, är det dags att byta ut stiftet på din Nissan Altima. En lös skruv eller brutna stud sätter extra press på de andra och kan även få dem att knäppa av när du kör, så gör jobbet så fort som möjligt. Uppgiften kräver viss mekanisk förmåga, lite styrka och rätt verktyg. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en ny stud för hjulet. Se till att du har rätt storlek stud. Om du inte vet vad det är, vänta tills du tar bort bulten och ta den till butiken med dig.
2

Kontrollera i bagageluckan under mattan för jack verktyg eftersom du måste höja fordonet för att ersätta stiftet på Altima. Verktygen är bredvid reservhjulet. Leta efter jack luckan på passagerarsidan av stammen. Avlägsna domkraften och jack upp bilen. Du behöver också blockera däcket diagonal till placeringen av uttaget.
3

bort däcket. Ta bort bromsok och rotorn om dubben är ett hjul med skivbromsar för att få tillgång till hubben. Ta bort kabeln för parkeringsbroms i baksätet. Om dina bakre bromsarna trumbromsar, ta bort trumman. Du kanske måste ta bort navet om du har något utrymme bakom den. Om du gör, gå direkt till steg 5.
4

Kontrollera för ett område på baksidan av navet som låter dig ta bort bulten lätt och en ny sättas tillbaka in i området. Passa in öppningen med pinnbulten som behöver bytas ut.
5

Placera en fast smäll på hjulbulten med en klubba så den driver tappen bakåt ut på baksidan av navet. Sätt det nya hjulet stud i samma öppning.
6

Använd hjulbultarna dra åt bulten. Lägg dem på tappen med vinkeln utåt och när du drar upp dem, drar de dubben genom hålet. Kontrollera ryggen och sluta när du ser huvudet plant mot navet. Använd en mutterdragare om du har en, så jobbet är lättare
7

Ta bort skruvarna. Starta processen att ersätta de delar du tog av hjulet. Du bör byta hjulmutter som du byter stud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76045.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.