Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Däck Hastighet Definition

Ett däck hastigheter definierar den maximala hastighet som däcket kan färdas på innan misslyckas. En kort titt på däcken tillgängliga från däckåterförsäljare kommer snabbt avslöja att varje däck har en distinkt hastighetsklass. Varje däck som tillverkas för en bil är konstruerad för att arbeta vid denna given maximal hastighet upp till tio minuter utan risk för felfunktion. En däckets maxhastighet ställs från B-betyg, som tillåter hastigheter upp till 50 miles per timme, till Y-betyg för höghastighetståg prestanda än 186 miles per timme. Mest Street Legal sportbilar utrustade med z-klassade däck som är begränsade till 149 miles per timme. Fastställande Hastighet

En snabb titt på däcken på din bil kommer att avslöja en ganska kryptisk uppsättning tryckt på sina sidor. Detta är känt som ISO metriska däcket kod och visas som en uppsättning siffror och bokstäver och kan tryckas på ett av tre sätt. Till exempel: P205/45ZR17 88W eller 205/45ZR17 eller 205/45R17 88ZW. Det kan vara värt att notera att före 1991, var däck hastigheter placerad inuti däcket storlek, innan "R" karaktär i 205/45ZR17. Vissa däcktillverkare fortsätter att använda detta format.
Varför Använd Tire kod?

Däck koder har standardiserats och regleras av den europeiska Däck och Fälg tekniska organisationen och US Tire and Rim Association (T & RA). Dessa föreningar hade bildats för att lösa frågan om däck kräver särskild fälgar. Dessa organisationer arbetar för att förena tillverkare av däck och fälgar samt fastställa riktlinjer för produktion av utbytbara däck, hjul och ventiler. Hastighetsklasser var instated som fordon började utklassar däck som inte var igång med den höga prestanda krav som ställs på dem. Hastigheten rating system gör det ordentligt betygsatt däcket som skall matchas till fordonets egenskaper.
Läsning Däck Koder

Följande däck kod, P205 /45R17 88W, innebar påstår att vårt exempel däck är en radiell 205mm breda däck med en 90mm hög sidovägg att monteras på en 17 tums hjul för personbilar med en maximal belastning av 1,235 pounds per däck och tål farter upp till 168 miles per timme.

P-koden representerar fordonets rating. P anger att däcket är avsett för personbilar. Alternativt kan koder såsom "LT" för lätt lastbil eller "T" för tillfälliga reservdäck användas.

Följande uppsättning siffror definierar den fysiska storleken på däcket. Den första siffran anger den nominella däckbredden i däcket, vilket mäts i millimeter från den bredaste punkten på båda ytterkanterna. Den andra uppsättningen av nummer hänvisar till bildförhållande av däcksidan höjd som en procentsats av den totala bredden på däcket. Med andra ord, är sidoväggen 90 millimeter höga (45 procent av 200 mm bredd av däcket).

I de flesta fall är en enda bokstav närvarande för att beteckna den typ av konstruktion som komponerar däcket. R står för Radial, D för Diagonal, och B för remkonstruktioner Bias typ.

Nästa siffran anger den inre diametern hos däcket, mätt i inches om storleken av hjulet att däcket kan installeras på.

Följande två siffror representerar Load Index, eller den totala mängden vikt som ett enda däck kan stödja.

Och slutligen, betecknar den sista en eller två bokstavskombination hastigheten rating av däcket.
Däck Hastighetsklasser

Hastighetsklasser varierar kraftigt från däck till däck, baserat på kadaver konstruktion, process typ och funktion. De flesta nya fordon är enligt lag vara utrustade med däck som är klassade för högre hastigheter än den maximala hastigheten. Vanliga hastigheter för däck som säljs i USA är: S-rated (max 112 km /h), V-rated (upp to149 mph), och Z-rated (överskrider 149 mph). Det finns två hastigheter reserverade för extremt hög hastighet, W-och Y-klassade däck är kapabla att upprätthålla hastigheter upp till 169 km /h och 186 km /h, resp.
Överväganden
p Det är viktigt att korrekt matcha betyg däck hastighet till utförandet av ditt fordon. Överstiger den maximala hastigheten rating av dina däck kan resultera i däcken fel eller skador, som kan sätta dig, och möjligen andra i fara. Blanda inte däck med olika hastigheter, eftersom däcket med lägst betyg kommer att begränsa däckrelaterade hastighet. Rådgör med din bilens ägare Manuell eller en kvalificerad tekniker om du är osäker på vilken hastighet klassade däck krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76074.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.