Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur veta hur länge ett däck varar

Det finns en mängd faktorer att beakta vid fastställandet av förväntad livslängd av däck. Livslängden för ett däck kan vara allt från 5.000 till 70.000 miles och upp till fem år, beroende på en mängd olika förhållanden. Följ allmänna riktlinjer vid fastställande av liv av däcken på din bil, men kom ihåg att alltid lita på experterna. Instruktioner
1

köpa däck sakkunnigt. Det amerikanska Department of Transportation kräver att alla tillverkare följer samma riktlinjer när betyget sina däck för slitbanans livslängd. Uniform Tire Quality Grading eller UTQG kommer att ge dig en uppfattning om slitbanans livslängd vid köptillfället. (Se länk i Resources.) Och köpa 2

Titta på utformningen av däcken välja lämpliga däck till din bil. Sportbilar, fyrhjulsdrivna fordon och sedaner kräver alla en annan typ av däck för optimal prestanda från fordonet.
3

Observera skicket på trottoaren som du kör. Om du bor i en del av länet som ser en hel del snö, behöver du däck för dessa villkor. Köpa däck för höga hastigheter är onödigt för stadskörning.
4

Drive på ett sätt att bevara livslängden på däcken. Frekvent sladda till ett stopp eller accelererar snabbt från en hållplats minskar livslängden på däcken.
5

Behåll däcken. Följ tillverkarens anvisningar för det specifika däcket i fråga vid fastställandet av trycket i däcket. Rotera och balansera dina däck regelbundet, med hänsyn till däckens tillverkarens rekommendationer. När du roterar dina däck, kom ihåg att ta med reservhjulet i vridordningsföljd, om det är en fullstor däck. Denna rätt underhåll kommer att förlänga livslängden på dina befintliga däck.
6

Fråga proffsen. Oavsett om du köper nya däck eller utvärdera dina nuvarande däck, det finns många experter som kan hjälpa dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76014.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.