Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Mitsubishi Galant

Om hjulmuttrarna dras fast för hårt eller skalas när man byter ett däck, du förmodligen inte inser problemet det skapar på din hjulbult förrän senare. När du upptäcker ett problem och måste byta hjulet stud i Mitsubishi Galant, är det en bra idé att kolla dem alla på samma gång. Det tar lite kunskap, tid och rätt verktyg för att göra jobbet. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en ny pinnbult och mutter. Inspektera de andra på samma hjul för slitage om du inte vet när dubben först fick skador. Få mer om det behövs så att du inte behöver riva hjulet isär igen. Om du inte känner till storleken, ta dubben till butiken med dig när du tar bort den.
2

Titta i bagageluckan för uttaget. Du måste få block innan du jack upp Galant. Blockera hjulet diagonal till din jack placering. Jack kanten upp tillräckligt för att ta bort däcket.
3

Ta av däcket, sedan bromsok och rotorn för att få tillgång navet i fronten. Om de bakre bromsarna trumma, ta bort trumman. Om de är skivan, använda samma process som du skulle i fronten.
4

Linje dubben med en öppning i ryggen så det finns utrymme att både ta bort och ersätta den. Du kan behöva ta bort navet och sätta in den i skruvstäd för det här steget om du har något avslut.
5

Hit slutet av bulten med en hammare för att köra det genom navet och ut tillbaka. Du kan infoga nya stud i så långt du kan för hand.
6

Thread två hjulbultar på stuteriet. Vid åtdragningen ner bultarna, drar den tappen genom hålet. Titta i ryggen och när du ser stud sätet mot baksidan av navet, sluta.
7

Lägg alla delarna tillbaka på fordonets hjul i den ordning som du tog bort dem. Dra den ersatte stud i din Galant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76033.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.