Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Dodge Caravan

Ibland kan du skala en hjulbult när du ändrar ett däck på din Dodge Caravan, och du inte märker det förrän nästa gång du arbetar på däcken. När du märker, att du behöver byta hjulet stud så snart som möjligt. En trasig hjulbult lägger större påfrestning på de återstående, som orsakar mer skada och en eventuell olycka. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en nya stud samma storlek som din gamla. Om du inte är säker på storleken, vänta tills du tar bort den och ta den till butiken med dig. Under den bakre vänstra beklädnaden
2

Titta i vagnens lastutrymme för uttaget och stöttning verktyg. Du måste dra i handtaget för att exponera de verktyg och domkraft. Vrid den lilla vingmuttern på uttaget för att ta bort det. Var noga med att blockera diagonal däcket.
3

Jack upp minibuss och ta bort däcket. Ta av bromsok och eter hänga den med en mekaniker tråd eller lägga upp det så det inte dinglar från bromsen linje. Avlägsna rotorn. Om du arbetar på bakhjulen, måste du ta bort klippet nödbromsen. Du har trumbromsar, så ta bort trumman
4

Leta efter en öppning bakom stud som möjliggör enkel borttagning. Du kan behöva ta bort navet om du inte kan hitta en öppning. Använd ett skruvstäd för att hålla navet om du tar bort det.
5

smäll tappen med en hammare för att köra ut på baksidan. Avlägsna tappen och ersätta den med en ny. Skjut den genom hålet så hårt du kan så åtminstone några trådar visar.
6

Placera en hjulbult på gängorna och dra åt den med en mutterdragare om du har en. När du drar åt skruven, märker att det drar tappen genom hålet. Fortsätt att lägga hjulbultar tills du ser stolen stud huvudet mot baksidan av navet.
7

Avlägsna bultarna. Placera alla objekt tillbaka på hjul som du tog bort för att ersätta stud i din Dodge Caravan. Använd omvänd ordning. Dra åt hjulmuttrarna för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76031.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.