Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter en ljuddämpare Packning i en 1992 Toyota Tercel

Ljuddämparen på 1992 Toyota Tercel är fläns-förbindelser till centrum röret. Ljuddämparen har en liten, svetsad hop-over rörförlängning belägen på dess inlopp som ansluter till flänsen hos det centrala röret. Mellan ljuddämparen och rörflänsarna är en packning som kan försvagas över tiden och skapar en liten avgaser läcka. Hårdvaran som håller flänsarna tillsammans utsätts för den höga temperaturen i avgassystemet och andra uppenbara faktorer, vilket gör det något svårt att ta bort packningen från två-punkt flänsanslutning. Saker du behöver
hjulblock
Jack
2 pallbockar
Skyddsglasögon
skyddshandskar
Torch (ACETYLEN eller bärbar propan) katalog Metrisk box-end skiftnyckel set
Stålborste
ersätter ljuddämparen flänspackning
Röd high-temp perma-packning förening
ersätter hårdvara (2 skruvar, 2 platta brickor, 2 låsbrickor och 2 muttrar)
Visa mer Instruktioner
1

Placera en hjulblocket mot den yttre slitbanan ansiktet på en av de främre däck.
2

Lyft bakaxel 1992 Toyota Tercel med domkraft och sänka bilen på pallbockar. Montrarna ska placeras under de bakre rocker paneler strax framför bakhjulen. Sätt på skyddsglasögon och handskar och krypa under den bakre delen av Tercel
3

. Lokalisera flänsanslutning av inloppet ljuddämparen röret till centrum rörflänsen.
4

värmen bara nötterna i den ursprungliga hårdvaran en i taget, håller det centrala röret och ljuddämparen rörflänsarna tillsammans med facklan . Vänta tills muttern att bli röd från värmen av facklan.
5

Håll huvudet på bulten fäst den uppvärmda muttern med en metrisk box-nyckel och ta bort muttern med en annan metrisk skiftnyckel . Upprepa steg 4 och 5 för de övriga bultar och muttrar. Låt flänsarna svalna innan du fortsätter.
6

Ta bort packningen mellan flänsarna. Använd stålborste för att rensa bort rost och korrosion på anliggningsytorna på varje inre flänsanslutning.
7

Applicera ett tunt, jämnt lager av röd hög temp perma-packning förening till båda sidor av ringen ljuddämparen packningen och lägg ner det, på vardera sidan, på den lilla rörförlängningen på mitten rörets fläns.
8

Placera en platt bricka på en av bultarna och placera den via ljuddämpare fläns. Upprepa detta steg med den andra bulten. Rikta in skruvarna och ljuddämparen flänsen på mitten rörflänsen.
9

Placera en låsbricka och en mutter på varje bult botten och dra åt med skiftnycklar fält i slutet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75954.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.