Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man reparerar en liten ljuddämpare

Mest bil och halsdukar lastbil kan förväntas pågå under mycket lång tid, ibland så länge bilens livslängd. Ändå plats, väder och körförhållanden spelar en viktig roll för hur länge en normal ljuddämparen kan pågå. Kondens byggs upp inuti alla ljuddämpare till en viss grad, vilket orsakar inre rostfläckar, försvaga skalmaterial. Hål kan resultera där rost har ätit igenom. Små hål och sprickor kan lagas på små halsdukar av fordonets ägare som ett alternativ till att köpa en ny ljuddämpare. Dessa fläckar kan Låsta lång tid och kanske aldrig behöver en andra reparation. Saker du behöver
Miracle måla
Shop ljus
Pensel
Stålborste
Tvättsprit
Glasfiber mesh
Sandpapper (80-grit) katalog End skiftnycklar
träblock
Hög temperatur stål epoxy
Goggles
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken eller neutrala, och ställ in nödbroms. Lyft bilen med en domkraft tillräckligt hög för att placera två pallbockar under den främre ramen nära varje hjul. Lyft den bakre delen av fordonet med domkraft och placera en pallbock under ramen nära varje hjul.
2

Ta en butik ljus med dig under bilen och leta reda på ljuddämparens hålet. Om hålet eller sprickan visas på den nedre sidan av ljuddämparen, kan du lämna ljuddämparen på plats. Om hålet eller sprickan härstammar från toppen av ljuddämparen, använd en skiftnyckel för att lossa skruvarna för ljuddämparen galgar, vilket gör att ljuddämparen att släppa så att du kan nå det skadade området. Don ett par skyddsglasögon och handskar för skydd.
3

Skura området hålet ordentligt med en stålborste med fram och tillbaka rörelser. Överlappar skur slag av hålets area av minst 6 inches på alla sidor. Om hålet visas i en söm, skrapa borsten parallellt med sömmen. Använd 80-grit sandpapper att slipa över samma område. Använd en korsmönstret - slipning stroke 180 grader från varandra. Du kommer att behöva det området så blanka som möjligt.
4

Skär en lapp från glasfibernät tillräckligt stor för att täcka hålet och ställ den åt sidan. Öppna röret av stål epoxi och applicera ett skikt över hålet område med en spackel. Få alla luftbubblor ur fästmassa. Låt stål epoxi torka och härda enligt anvisningarna.
5

Använd 80-grit sandpapper att putsa av stål epoxy svetsen, hjälp schackmönsterlinjer stroke. Torka av området med en trasa och ren tvättsprit. Skaka innehållet i Miracle Paint kan och öppna locket. Applicera ett tjockt skikt av färgen över hålet området med pensel, överlappande det. Fastställa glasfiber lapp över området, och tryck in den i den våta färgen. Måla ett tjockt lager av Miracle Måla över glasfibernät, puts ner över ljuddämparen ytan. Låt det torka och härda enligt anvisningarna.
6

Applicera ytterligare ett lager av Miracle Måla över plåstret. Applicera ett andra plåster på glasfibernät över den första. Måla mer Miracle Måla över den andra lappen. Använd pensel för att jämna ut hela lappområde. Låt den andra patch set, torka och härda i minst 24 timmar. Återanslut eventuella ljuddämpare galgar du kanske har tagit bort, med rätt ände skiftnyckel. Provkör bilen efter att plåstret har helt satt och torkade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75956.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.