Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ta reda på vad Anti-Lock sensorn är Bad

De flesta moderna personbilar använder två eller fler låsningsfria bromsar sensorer för att bestämma rotationshastigheten hos hjulen. Dessa sensorer förmedla information hjulhastigheten till ABS dator och drivlinan styrmodulen, eller PCM. ABS och PCM-datorer använder den här informationen för att beräkna när du vill aktivera det låsningsfria bromssystemet, engagera antispinn, fördröja tändningen och många andra åtgärder. När ett hjul sensor misslyckas, kan de omborddatorer samlar inte informationen korrekt. I denna situation, inaktiverar de en eller flera av dessa system tills problemet är åtgärdat. Saker du behöver
Scan Tool Review Pencil
Paper
Jack
Jack står
Stoppklossar
Work ljus
Digital multimeter Kundservice manuell

Visa fler instruktioner
1

Kör bilen till en säker plats där du kan utföra en isolerad provkörningen. Detta kan vara en stor, tom parkeringsplats eller en avlägsen gata utan fotgängare och bilar. Du måste läsa ett felsökningsverktyg medan fordonet är i rörelse, så det är viktigt att vara på en säker testning plats.
2

Anslut en ABS-kapabla scan tool till fordonets diagnostiska port och vrid på felsökningsverktyg. Navigera till ABS-menyn och välj "Live Feed"-funktion. Din Scan Tool kan ha "Live Feed" menyn märkta som något annat, men du måste hitta den meny eller inställning som gör att du kan läsa realtidsdata från de hjulhastighetssensorerna.
3

Kör bilen framåt och accelerera till 15 miles per timme. Blick ner på Scan Tool och se till att alla de hjulhastighetssensorerna visar samma 15 miles per timme behandlingen som hastighetsmätaren inuti fordonet. Om en av sensorerna visar "0", "Noll" eller "N /A", då sensorn inte ger datorn med ett hjul hastighet värde.
4

återvända hem och parkera inne i ditt garage. Stäng av motorn och höja slutet, fram eller bak, för fordon som har den dåliga hjulsensorn. Stötta den med pallbockar och Blockera hjulen på den motsatta änden. Dra åt parkeringsbromsen, om den motsatta änden är den bakre delen av fordonet.
5

krypa under bilen och leta reda på hjulvarvtalsgivaren som inte reagerade. Använd en arbetslampa att inspektera ledningsnätet och för nedskärningar, frays och andra skador.
6

Koppla hjulhastighetssensorn elektriska kontakten och vrid tändningen till "ON" läget. Mät spänningen vid givarens elektriska kontaktdonet med en digital multimeter. Slå upp det angivna värdet i en servicemanual och jämför det med värdet på din digitala multimeter. Om värdet är korrekt, och kablarna är inte sliten eller skada, då sensorn är dåligt och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75856.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.