Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort ratten i en 2002 Firebird

Ratten i en 2002 Pontiac Firebird hålls till rattstången med en icke återanvändbar mutter. Förarsidan airbag-enheten omfattar muttern och även innehåller horn pad. För att komma åt muttern, måste du inaktivera systemet airbagen och försiktigt bort airbag-enheten från ratten. Borttagning av ratten är ett vanligt steg i många reparationer förfaranden, såsom att ta bort instrumentpanelen och ersätter bilens värmeelementet. Saker du behöver
Metrisk mutter föraren satt
Work ljus
8 mm nyckel
T-30 Torx bit
Liten platt skruvmejsel
Ratchet set
Metric Hylsnyckelsats
fotpund momentnyckel
Inch-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Vrid ratten så framhjulen pekar rakt framåt, sedan stänga av tändningen och ta ut nyckeln.
2

Öppna förarsidans dörr och ta bort den vänstra instrumentpanelen dörr säkringsblock. Ta bort 15-amp airbag säkring och ställ den åt sidan. Ta bort skruvarna som håller förarsidan nedre instrumentbräda locket på instrumentbrädan med en metrisk mutterdragare, ta sedan bort luckan. Koppla den gula airbag elektriska kontakten vid basen av rattstången.
3

Koppla bort den negativa batteripolen med en 8 mm nyckel. Luta ratten till dess maximala nedåt läge. Ta bort skruvarna på baksidan av airbag-enheten med en T-30 Torx bit och en spärrfunktion.
4

Dra airbag enheten i ratten och lossa dess elektriska kontakten genom att försiktigt höja låsfliken med en liten platt skruvmejsel, därefter avlägsna kontakten från airbag-enheten. Ta bort airbag-enheten från fordonet.
5

bort ratten muttern hjullåset med en spärr och en metrisk socket. Skjut hornet marken leda inåt och vrid den moturs för att frigöra dess låsfliken, dra sedan ut den i ratten.
6

Bifoga en avdragare ratten ratten. Dra åt centrumskruven på ratten avdragare med en spärr och uttag tills hjulet går fritt från rattstången. Tag bort hjulet från fordonet.
Installation
7

Ställ ratten på plats på rattstången och gänga en ny mutter på rattstången spindel. Dra åt muttern och titta på medan den drar ratten ner till botten av spindelaxeln. Dra åt muttern till 32 foot-pounds med en momentnyckel och kontrollera att hjulet är fullt sittande.
8

Sätt hornet leda tillbaka till sitt monteringshål och vrid kontakten medurs tills den låses ställning.
9

Återanslut airbag elektriska kontaktdon och installera Torx skruvarna som håller påsen enheten till hjulet. Dra väskan fästskruvar till 25 tum-pounds.
10

Återanslut airbag-kontakten på basen av rattstång och installera den nedre instrumentpanelen locket.
11

Byt den 15-amp airbag smälta och installera den vänstra luckan instrumentpanelen. Anslut den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75857.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.