Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur hitta koder motorn ljuset för en Kia Optima

Motorns lyskoderna, även känd som diagnostiska felkoder, på en Kia Optima är utformade för att ge information om ett visst fel eller fel på fordonet. Dessa alfanumeriska koderna är skapade av motorns styrenhet och lagras sedan i minnet där de kan hämtas vid ett senare tillfälle med ett felsökningsverktyg. Dessa koder börjar med bokstaven "P" och följs av ett fyrsiffrigt nummer sekvens. Varje kod motsvarar ett specifikt problem som kan identifieras med hjälp av en manuell tjänst reparation. De flesta fabriken reparationsmanualer ger ett flödesschema som tekniker kan användas för att diagnostisera och åtgärda problemet som utlöste koden. Saker du behöver
Scan Tool Review Pen
Paper Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn, men vrid tändningsnyckeln till "ON" läget. Instrumentpanelen måste ha makt för att skanna verktyg för att kommunicera med ECM.
2

Hitta Optimas diagnostiska dataterminal och anslut felsökningsverktyg i terminalen. På de flesta Optimas, är terminalen under den främre kanten av instrumentbrädan på förarens sida av fordonet. I vissa modeller, är det under framkanten på instrumentbrädan, men monteras vertikalt på höger sida av pedal-området.
3

Slå på scan tool, navigera sedan till dubbelbeskattningsavtal menyn . Kommando genomsökningen verktyg för att läsa och visa de aktuella felkoder lagrade i ECM: s minne.
4

Skriv ned de nummer som visas på Scan verktyget skärm, koppla sedan bort felsökningsverktyg och slå av tändningen.

5

Besök ditt lokala bibliotek och leta upp koden i Optimas servicemanual. Gör kopior av koden beskrivning och den diagnostiska flödesschemat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75855.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.