Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur sänka en motorcykel med stötdämpare utan fjädrar

stötdämparen fjädrarna på en motorcykel har ingenting att göra med att sänka sitthöjden, vilket är vad ryttare oftast försöker åstadkomma genom att sänka den bakre änden. Vissa motorcykel stötdämpare har synliga fjädrar innesluter spjäll rören, och vissa har bara spjäll rör. Oavsett märke, modell eller din motorcykel, kom den med stötdämpare som är exakt längd din cykel tillverkaren rekommenderar. Och oavsett cykeln, stötdämpare säljs som "under standard längd" i 1/2-tums steg är lätt tillgängliga. Bara installera en uppsättning stötdämpare som är 1 tum i standardlängd. Saker du behöver
motorcykel chock, skruvstäd eller jack
Metric eller standard hex, Torx eller Allen uttag
hylsnyckel Rags
Lättolja
gänglåsningsmedel

Visa fler instruktioner
1

Höj motorcykeln vara helt upprätt och nivå genom att antingen placera framhjulet på cykeln i en motorcykel chock, fastspänning framhjulet i en motorcykel skruvstäd på en motorcykel lyft, eller något höja cykeln på en motorcykel jack.
2

Ta bort den nedre då den övre stötdämparinfästning bultar på höger sida chock, med hjälp av en standard eller metrisk sexkantshål, Torx-fattning eller Allen socket och en hylsnyckel. Uttaget du ska använda beror på tillverkaren, modell och årsmodell på din motorcykel.
3

Ta den högra stötdämparen. Lossa samma fyra skruvarna på vänster sida av motorcykeln och ta bort den vänstra stötdämparen.
4

Rengör bultar, muttrar och brickor du bort med en trasa och lätt olja. Applicera ett par droppar gänglåsning till de gamla bultarna.
5

Byt ut de gamla stötdämpare med nya, kortare stötdämpare på båda sidor av motorcykeln med hjälp av gamla bultar, brickor och muttrar.

6

Ta cykeln från chock, motorcykel skruvstäd eller motorcykel jack.
7

Sitt i sadeln. Studsa upp och ner. Se till att chocker fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75225.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.