Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Typer av Wheel Nuts

Hjulmuttrar eller muttrarna, kommer i en mängd olika storlekar och stilar. Hjulmuttrarna håller däcket på plats, så skillnaderna är främst estetiska. Hjulmuttrarna är inte alla samma storlek eller stil. Utländska fordon tenderar att använda boll-sits muttrarna, medan de inhemska modellerna använder avsmalnande-sits nötter. Vissa fordon använder en mag lug nöt att korrekt centrera en fälg. Avsmalnande

Den vanligaste lug nut är koniska tappmuttem, även känd som ekollon eller eller bula lug nut grund av uppkomsten av en utbuktning nära kanten. Den avsmalnande Muttern finns i flera tråd mönster och diametrar för att passa nästan alla fordon. Majoriteten av lastbilar och inhemska tillverkade bilar använder koniska muttrarna. Hub-centrerad fälgar eller fälgar som är centrerad på axeln genom hålet i mitten på fälgen, kommer att använda denna stil för en säkrare passform. Fabriksmonterad avsmalnande hjulmuttrarna är ofta täckta med kromade överlägg som kräver försiktighet vid demontering och montering. Ersättare som är kromad utan tak finns på alla bildelar återförsäljare.
Kulsäte

flesta import använder en boll-sits lug nut. Driften av tappmuttem är densamma som den avsmalnande sort. Enheten kännetecknas av en rundad anslutning till fälgen. Dessa finns tillgängliga i öppna eller slutna varianter för användning på fälgar med eller utan navkapslar. Eftermarknaden bildelar erbjuda boll-sits muttrarna i en mängd olika färger och utföranden komplettera fordonets och fälgar. Bollen-stolen är en modern stil men inte lika vanligt som det avsmalnande tappmuttem.
Mag och Screw-in Sorter

Mag nötter liknar skruven -i olika muttrarna som finns på vissa tysktillverkade bilar som Volkswagen och Mercedes. Skruven-i sort använder en bult som går genom kanten för att passa in i kvinnliga anslutningar på rotorn eller hubben. Bulten är täckt med en konisk eller avsmalnande huvud liknar andra varianter. Mag lug nut tränger kanten istället trycker mot fälgen. Muttern kännetecknas av en lång hylsa som passar i hålen på fälgen. Mag mutter används på klackar som är för små för vanliga fälgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73393.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.