Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en Honda V Tech?

För att ge några av sina bilar lite mer makt och lyhördhet skapade Honda VTEC-systemet. Systemet har att göra med hur kolvarna förflyttas inom ventilerna i motorn. Identifiering

VTEC står för Variable Valve Timing och elektronisk styrning. Honda skapade systemet för att förbättra den volymetriska effektiviteten i sina motorer. Enkelt uttryckt, hänvisar volymetrisk verkningsgrad till förmågan hos motorn att flytta laddningen i och ut ur cylindern. Ju högre effektivitet, bättre att motorn kommer att köras vid högre varvtal.
Historia

första VTEC motorerna dök upp i Honda fordon under 1989 års modell i den populära Medborgar och CRX hatchbacks. Sedan motorn har tagit flera former, inklusive en hybrid version samt versioner avsedda för användning i de motorcyklar Honda producerar. Systemet uppfanns av Honda ingenjör Ikuo Kajitani. Inneburit stora fördelar för Honda lineupen
Betydelse

Införandet av VTEC. Tillsammans med förmågan att producera mer kraft i en mindre motor, den teknik ökade också bränsleekonomin betydligt.
Typer
p Det finns flera olika typer av VTEC motorer i bruk . Den i-VTEC tillät bilen att ändra hur motorn går intelligent via bilens dator för att förbättra prestanda. Honda använder också en SOHC (Single Over Head Cam) VTEC och en hybrid version av i-VTEC motor.
Varning
p Det finns tillfällen när VTEC får inte arbeta. En hastig sökning på Internet visar att en låg motorns oljenivå kan orsaka VTEC att misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71049.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.