Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man lägger in en fläktrem på en 2000 Mitsubishi Galant

Byta bältet på 2000 Galant bör vara en del av den ordinarie underhållsplan för din bil. Den Serpentine belt på din Mitsubishi vänder alla tillbehör på framsidan av motorn, och ett misslyckande kan lämna dig strandsatta på sidan av vägen. Generatorn skulle sluta vrida, lämnar tändningen för att dra ström från batteriet tills den dog. Vattenpumpen skulle inte snurra, vilket gör att motorn överhettas och servostyrning skulle sluta fungera. Byt remmen vid första tecken på skada eller överdrivet slitage. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Leta rätt på batteriet i din Galant. Ta bort bulten från den negativa kabeln änden med en skiftnyckel och lyfta kabeln från batteriet. Stoppa undan den så att den inte kan falla tillbaka mot batteripolerna.
2

Flytta till framsidan av motorn och bulten som går genom centrum av serpentin rem spännaren. Lossa bulten med en hylsa och spärrskaft men ta inte bort den helt. Leta justerbulten vid basen av spännaren.
3

Lossa justerbulten med en hylsa och spärrskaft genom att vrida det moturs tills remmen är lös nog att ta bort från remskivan. Skjut den gamla remmen från remskivorna och kassera den.
4

Skjut nya serpentin bälte över remskivorna, vilket gör att du drar bältet ordentligt. Det finns ett bälte-path diagram på kylaren stöd som kommer att hjälpa om du behöver det. Vrid justeringsbulten på medurs sträckaren tills bandet är tight. Dra åt låsbulten i mitten av spännaren med en hylsa och spärrskaft.
5

Sätt tillbaka negativa batterikabeln på minuspolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Stäng huven och kontrollera spänningen på remmen efter körning av bilen för ett par dagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72717.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.