Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort generatorn på en 2000 Chrysler Sebring LXi

Byta generatorn på 2000 Chrysler Sebring är ett bra projekt att genomföra på hemmaplan, och det kommer att rädda dig från branta arbetskostnader från återförsäljare eller verkstad. Om batteriet inte laddas och bilen stannar inte köra utan batterikablarna anslutna till batteriet, är generatorn mer än sannolikt inte att lägga ut den spänning som krävs för korrekt funktion i tändsystemet. Ta bort generatorn från bilen tillåter provbänk, för att kontrollera att enheten är verkligen fel. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och lokalisera den negativa batterikabeln (det bultar till inre fender väl, på förarsidan av motorrummet). Ta bort skruven med en hylsa och spärrskaft, sedan ta bort kabeln och ställ den åt sidan, isolera den från någon metall yta så att den inte kan slipas och fullborda den elektriska kretsen.
2

Leta reda på kontakten fältkretsen på baksidan av generatorn. Tryck in låsningen och dra kabeln och kontakten från generatorn. Lägga kabeln och kontakten åt sidan.
3

Ta bort muttern från "B" terminalen på baksidan av generatorn med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från terminalen. Lägg den åt sidan.
4

Lokalisera monteringsbulten överst i generatorn och lossa den med en socket och ratchet. Lossa svängbulten, ta sedan bort drivremmen från generatorns remskiva. Ställ distanserna från svängbulten åt sidan för senare återanvändning.
5

Ta bort den övre fästskruven från generatorn, höj sedan generatorn ur motorrummet. Placera den nya generatorn i motorrummet och sätt den övre fästskruven för att hålla den på plats. Skjut drivremmen över remskiva, sedan in svängbulten, var noga med att sätta distanserna tillbaka i rätt ordning.
6

Dra ned generatorn mot förarsidan av bilen tills bandet är tight, dra åt svängbulten med en hylsa och spärrskaft. Dra åt övre monteringsbulten med en socket och ratchet gång svängbulten är säker
7

Installera stor kabel på "B"-anslutningen på baksidan av generatorn, följt av den kvarhållande muttern.; Dra åt muttern med en skiftnyckel, anslut sedan kontakten fältkretsen i baksidan av generatorn. Skjut in den tills låsfliken ingriper.
8

tillbaka negativa batterikabeln på förarsidan fender väl och fäst bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75505.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.