Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att avkoda GM Engine Block

Varje GM motorn är stämplat med en åtta-siffrig kod. När du översätter den här informationen, kan du ta reda på när och var motorn gjordes. Dessutom kan motorn suffixet ska korsreferenser att kontrollera året och kroppen stil av fordonet motorn byggdes för. Motorn koden är annorlunda än den längre VIN-nummer, som innehåller information om modellen, kropp stil och monteringsfabrik. Instruktioner
1

Leta koden motorblocket. Denna serie av sju till åtta siffror börjar med en bokstav och är stämplat direkt på motorn. Titta bakom distributören på passagerarsidan av blocket om det är en sex-cylindrig GM motor. På ett litet block GM V8, det är stämplat framför topplocket på passagerarsidan. Koden är stämplad ovanför kamkedjan locket på big block V8.
2

Torka bort fett och smuts från koden för att se till att du läser varje siffra rätt. Kontrollera att du kan se hela stämpeln motorblocket.
3

Titta på den första siffran, som kommer att vara en versal. Denna skrivelse hänvisar till anläggningen som tillverkat motorn. Det finns sju olika GM-anläggning koder:. F för Flint, H för Hydramatic, K för St Catherines, Ontario, M för GM i Mexiko, S för Saginaw service, T för Tonawanda och V för Flint
4

Läs de nästa fyra siffrorna i koden, som kommer att vara alla tal. Detta avser det datum då motorn var kastad. De två första siffrorna är månaden, och de två sista är dagen. Till exempel, om siffrorna läsa 0107, då motorn göts den 7 januari.
5

Titta på den återstående delen av koden. Detta kommer att vara två eller tre siffror, och kan omfatta både siffror och bokstäver, oftast är det tre versaler. Hitta din suffix i en GM motorkod referens. Till exempel, om din kod är "CMP", då referensen visar att detta är en 305 motor med 240 hästkrafter. Den byggdes för 1991 Pontiac Firebird och inkluderade L98 automatlåda och avstämd port injektion. Om det finns mer än en post för din suffix kod, använd sedan motorblocket koden gjutdatum att identifiera det år av motorn och identifiera korrekt suffix posten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73568.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.