Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

OE Identiska Oxygen-Sensor Installationsanvisningar

Syresensorer övervakar bränsle-luft-förhållandet som krävs för att en brännbar motor att fungera med den minsta mängden av skadliga utsläpp. När aktiveras av värme, sänder de spänningssignaler till datorn av fordonet och sedan datorn justerar bränsle-till-luft-förhållandet i enlighet därmed. När en syresensor misslyckas att sända, kan datorn inte göra de nödvändiga justeringarna. Med dagens teknik, eftermarknad direkt-fit syre sensorer finns tillgängliga och kommer att fungera lika bra som original utrustning-identiska sensorer. Att hitta rätt Sensor


Sedan genomförandet av OBD II (ombord diagnostik 2) system, vilket standardiserade fordonsdator diagnostik, mängden fordon med syre sensorer fördubblats. När sensorerna först började att släppas ut på bilar i mitten av 1970-talet var det bara en placerad upp nära grenröret. När katalysatorer infördes för utsläpp, har en annan sensor sedan installeras för att reglera katalysatorns effektivitet. Nyare bilar kan ha två eller flera omvandlare och sysselsätter så många som fyra syre sensorer. Detta gör att hitta givaren i fråga något svår. Medan en handhållen Scan Tool kommer att berätta vilken sensor har misslyckats, kommer det inte att informera dig om det är beläget. Upstream sensorer är belägna nära grenröret på undersidan av motorn. Nedströms sensorer är placerade på eller bakom omvandlare. De speciella banker som sensorerna är placerade beror på var antalet en cylinder är placerad i motorn. Bank ena är den sida där den främsta cylindern och bank två är den motsatta sidan. Köpa och sälja The Verktyg för att göra jobbet


Beroende på tillgång till syresensorn , kan ett enkelt verktyg för att ta bort givaren och bör användas. Syresensorn uttag har en slitsad sida att ge placering för tråden under extraktionen. Det finns många typer av borttagning syresensorn verktyg på marknaden idag. I vissa applikationer där givaren är lättillgängligt, kommer en enkel 22 millimeter box-nyckel fungerar.

Koppla ur anslutningen kabelstammen av sensorn innan du försöker ta bort den. Sensorerna skruva vanligen från avgassystemet, men det kan hjälpa till att köra motorn en minut eller två för att värma upp det. Rikliga mängder av penetrerande olja kan också hjälpa envisa sensorer. Trådarna i sensorerna är mjukare än på avgas-systemet porthole de skruvas in, men inte tålamod nog kan skada gängorna i avgaserna ventil. Om detta inträffar en rethreader kommer att behövas för att åtgärda de skadade gängor porthole innan du byter nya sensorer. För OE identiska eller direkt-fit sensorer

, när den gamla tas bort, det nya skruvarna i med hyttventilen i dess ställe. Var noga med att inte över-dra åt den nya sensorn. Eftersom trådarna från sensorerna är mjukare, kan du strippa enkelt ut dem och måste köpa en till.

När sensorn är på plats, anslut kabelstammen anslutning tillsammans igen.

Förstå fordonet kommer att behöva köra genom flera normala driftscykler tills IM monitorer i datorsystemet upptäcker sensorn fungerar och sedan återställer ljuset kontrollera motorn själv. Ett annat alternativ är att använda en scan verktyg för att ta bort koden, men allt detta betyder är nollställa systemet och stänga av irriterande lampan på instrumentpanelen. Datorn och bilen kommer fortfarande att samarbeta genom kretsloppen.
Direct-Fit Vs. Universal

Medan vissa mekanik tror använder en universell syresensor sparar pengar, ingenting kunde vara längre från sanningen. En universell sensor ger inte den kontakten till kablaget. Detta betyder att du måste eliminera kontakten på kablaget eller klippa och skarva den dåliga kontakten syresensorn till den universella givaren för att kunna ansluta. Och ledningarna till de universella sensorer ofta stämmer inte upp till OE identiska eftersom de kan användas på flera olika tillämpningar.

Med dagens teknik och utsläpp framsteg, eftermarknad direkt-fit sensorer är ungefär samma pris som mest universella, och i vissa fall, ännu billigare. Återförsäljaravtalet kommer att bli dyrare. Dock bör du veta att de flesta syresensorerna görs av tillverkare som tillhandahåller samma givare till återförsäljare som eftermarknaden delar butiker. En kvalitetsvaror direkt-fit kommer att fungera lika bra som en återförsäljare sensor, förmodligen eftersom det är samma komponent. Och med en direkt-fit det blir lättare att installera och bevara kabelstammen på båda sidor för att göra framtida ersättning förfaranden lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71320.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.