Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Oil Sändande enhet i en 2001 Mercury Sable

Merkurius 2001 Sable använder ett oljetryck sändande enhet monterad i en olja Galären i motorblocket för att upptäcka oljetryck i motorn. Den sändande enhet i 3,0-litersmotorn är en normalt sluten brytare som avslutar lågt oljetryck krets varningslampa till marken och lysa lampan när det inte finns tillräckligt oljetryck. När oljetryck inifrån köket når den angivna trycket, öppnar brytaren och avbryter lågt oljetryck lampa markslingan, släcker lampan. Belysning av lågt oljetryck lampa kan indikera en dålig sändarenhet, dålig kontakt vid den sändande enheten tråd, eller ett mer allvarligt tillstånd i motorn som sänkning av oljetryck. Saker du behöver
Ratchet
Djupt väl socket set
Teflon tejp eller motsvarande
Foot-pound momentnyckel
Jack
Jack står
Stoppklossar
Open -nyckel som
Visa fler instruktioner
Overhead Valve 3,0-litersmotor
1

Leta oljan sändande enheten på den bakre vänstra sidan av motorblocket ovanför svänghjulet. Koppla oljan sändande enheten elektrisk kontakt.
2

bort oljan sändande enheten, med hjälp av ett Ratchet och uttag.
3

Wrap gängorna på den nya oljan sändande enhet med teflon, eller motsvarande elektriskt ledande sealer. Se till att bandet inte täcker slutet av oljan sändande enhetens sensor som penetrerar Galären motorolja.
4

Träd den nya oljan sändande enheten i motorblocket. Dra åt sensorn till 14 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel och uttag. Anslut oljan sändande enheten elektrisk kontakt.
5

Starta motorn. Se till att lågt oljetryck varningslampa på instrumentbrädan kombiinstrumentet slocknar när motorn startar. Låt motorn når normal arbetstemperatur och kontrollera den sändande enheten för läckor.
Dubbla överliggande kamaxlar 3,0-litersmotor
6

Parkera fordonet på fast och jämn mark . Aktivera parkeringsbromsen. Höj bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Blockera bakhjulen.
7

Leta oljan sändande enheten på vänster sida av motorn ovanför oljefiltret. Koppla bort oljan sändande enheten elektrisk kontakt.
8

Håll adaptern röret i motorblocket på plats med hjälp av en skiftnyckel. Avlägsna olja sändande enheten från adaptern röret, med en Ratchet och uttag.
9

Wrap gängorna på den nya oljan sändande enheten med teflon, eller motsvarande elektriskt ledande sealer. Se till att bandet inte täcker slutet av oljan sändande enhetens sensor som penetrerar Galären motorolja.
10

Träd den nya oljan sändande enheten i adaptern röret. Medan du håller adaptern röret på plats med skiftnyckel, dra oljan sändande enheten till 10 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel och uttag.
11

Anslut oljan sändande enheten elektrisk kontakt.
12

Höj Sable med domkraft, och sedan ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
13

Starta motorn. Se till att lågt oljetryck varningslampa på instrumentbrädan kombiinstrumentet slocknar när motorn startar. Låt motorn når normal arbetstemperatur och kontrollera den sändande enheten för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75817.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.