Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Serpentine Belt på en Duramax

Den Duramax dieselmotor är en 6,6-liters motor som används i Chevy lastbilar med en produktion löpa från 2001 och är för närvarande fortfarande i bruk. Serpentin remdriftsystem på framsidan av motorn stängs alla tillbehör på motorn och har en fjäderbelastad spännare att hålla bältet tätt. Motorn har ett rykte för hållbarhet och tillförlitlighet samt vara en stout arbetshäst. Varje hem mekaniker kan ändra bältet i ungefär en timme och rädda sig själv en dyr reparation proposition från en verkstad. Saker du behöver
Wrench in
1/2-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och hitta negativa batteripolen på batteriet. Ta bort fästskruven som håller fast den negativa batterikabeln till batteriet med hjälp av en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln. Ställ den åt sidan för nu.
2

Leta spännaren på framsidan av motorn. Det är på passagerarsidan framsidan av motorn. Det finns ett hål i armen av spännaren. Detta hål kommer att acceptera ett ½-tums bar drive brytare. Det finns en liten svart remskiva på änden av armen, vilket gör det lättare att identifiera.
3

Sätt ett ½-tums bar drive brytare i hålet på spännaren och vrid spännaren moturs tills remmen är lös. Ta loss remmen från motorn och släng den. Långsamt rotera spännaren tillbaka till utgångsläget och låt den sitta där medan du installerar den nya remmen på alla remskivorna utom spännaren.
4

Vrid spännaren moturs, och sedan installera remmen på spännarremskivan. Långsamt rotera spännaren medurs. Låt inte det snäpper tillbaka eller du kommer att skada spännaren. När bandet är tight, ta bort breaker bar från spännaren och ut ur motorrummet.
5

Installera den negativa batterikabeln på minuspolen på batteriet, installera bulten och dra åt den med en skiftnyckel. Stäng huven och kör som vanligt, återkontroll bandet i ett par dagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72334.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.