Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Lufta Cylinder Clutch master på en 1988 Toyota TRK

För 1988 var Toyota pickuper och 4Runners med manuell växellåda utrustad med hydrauliskt assisterade kopplingar. Dessa system består av huvudcylindrar som är mekaniskt kopplade till bromspedalerna. I ett sådant system används en slavcylinder hydrauliskt aktiveras av huvudcylindern. Fluiden reservoar för huvudcylindern sitter på förarens sida av brandväggen, som ligger till vänster om huvudbromscylinder. Om något arbete har utförts på kopplingen hydraulik, eller om närvaron av en luftbubbla misstänks, måste du lufta systemet för att avlägsna luft. Förfarandet liknar det som används för att blöda bromsarna. Saker du behöver
Skruvmejsel
Vinyl avluftningsslangen
Färsk bromsvätska (DOT 3 eller SAE J1703) katalog One-stop glasburk
Assistant
Visa fler instruktioner

1

Fyll kopplingen behållaren med bromsvätska, som anges av fordonets instruktionsbok.
2

Fyll burken halvfull av färsk bromsvätska. Placera ena änden av avluftningsslangen i burken, och anslut den andra änden till slavcylindern luftningspluggen.
3

Har assisterande pumpen kopplingspedalen mycket långsamt flera gånger. Medan assistenten pumpar, öppna luftningspluggen med skruvmejseln. När slutet av slangen stannar bubblande och bromsvätska rinner till, stänga pluggen.
4

Toppa kopplingsvätskebehållaren igen, om det behövs. Upprepa pumpningen och open-close cykel av luftningspluggen (medan assistenten pumpar) tills inga luftbubblor kommer från avluftningsslangen.
5

Stäng luftningspluggen säkert och ta bort slangen. Kontrollera nivån på hydrauloljan och lägg till "FULL" linjen, vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72318.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.