Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Saturn Auto Problem

Amerikanska biltillverkaren General Motors började producera och marknadsföra bilar genom sin Saturn division 1991. För nästan 20 år, erbjöd Saturn bilar och stadsjeepar som varierade från nybörjar ekonomi bilar till sportbilar och stadsjeepar. Trots starka tillförlitlighet betyg för vissa modeller, är Saturn fordon känd för flera olika återkommande problem som ägare och potentiella köpare bör vara medvetna om.
Mekanikerpincett skiftnycklar
påminner

Mellan 2006 och 2008, var Saturn fordon återkallas för problem med styrning, växellåda och bromsar parkeringsplatser. Andra påminner behandlas säkerhetsutrustning inklusive bilbälten, vindskydd och utomhusbelysning. Medan de flesta Saturn-modeller har varit föremål för ett återkallande på en gång eller annan, Ion, Relay och Outlook är bland de mest återkallade modellerna.
Motorer

Några vanliga Saturn problem handskas med bilens motor. Den Saturn L-serien har blivit ökänd för felaktiga timing kedjor, vilket resulterar i motorer som plötsligt slutar, lägger föraren i en potentiellt farlig situation. En del av problemet beror på det faktum att timing kedjor på L-serien inte är ansluten till bilens diagnossystem, och därför finns det ingen varningslampa när kedjan börjar svika. Andra Saturn ägare har klagat på felaktiga bränslepumpar och packningar huvud.
Check Engine Light

annat vanligt problem som plågar många olika Saturn modeller är en Check Engine ljus som återstår tänd även efter reparationer görs. Sedan kontrollera motorn ljus brukar aktiveras av den elektroniska motorstyrningen, kan ett elektriskt fel orsaka ljuset att vara engagerade även när det inte finns något problem. I andra fall är en felkod lagras i den inbyggda datorn och kontrollera motorn ljus kan inte återställas förrän en tekniker extraherar koden och återställer ljuset manuellt. Addera Transmission

Många populära Saturn modellerna erbjuds både automatiska och manuella växellådor. För fordon utrustade med automatisk växellåda, fördröjd växling eller överdrivet buller när transmissionsväxlingar är vanliga. Ägare av Saturns presenterar manuella växellådor klagar ofta av problem som böjda koppling diskar och skador till överföringssystem kylledningarna. I båda fallen, kan överföring reparation vara en kostsam procedur.
Övriga frågor

Saturn fordon också ibland plågas av elektriska problem. Även dessa frågor kan härröra någonstans i fordonet, de oftast påverkar bilens tändningssystem, vilket gör bilen svår eller omöjlig att starta. Flera återkallelser har behandlat problem tändning ledningar, främst på L-serien. Under 2007 har nya modeller av Saturn Sky Roadster återkallade efter ett problem upptäcktes med att bilens axelenhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71359.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.