Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en kuggkrans Från en Differential

Även om det inte händer särskilt ofta, från tid till skillnaden i en bakhjulsdriven bil kommer att misslyckas och kuggkransen behöver ersättare. Byte av kuggkransen är ett jobb som normalt lämnas till professionella tekniker på grund av de verktyg och kunskaper som behövs för att mäta de exakta toleranser vid monteringen. Däremot kan en gör-det-självare med några avancerade kunskaper göra jobbet hemma. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
Ordet jack Sida 2 pallbockar.
Rörtång
dräneringskärlet
Ratchet skiftnyckel.
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Hammer
Körnare
Visa fler instruktioner
förbereda fordonet
1

Placera ett hjul chock framför varje framhjul. Center lyft pad av en domkraft under differential. Lyft bilen tills golvet däck stöder vikten av fordonet, och bakhjulen är fortfarande i kontakt med marken.
2

Vrid muttrarna som håller däcken på fordonet, moturs med en rörtång för att lossa dem. Bara lossa muttrarna, inte ta bort dem.
3

Palla upp fordonet med domkraft tills däcken inte längre är i kontakt med marken. Placera en pallbock under varje axel rör och sänka bilen så att bakaxeln rören vilar på pallbockar. Justera pallbockar högt nog att bakhjulen är fortfarande från marken när fordonet vilar på dem genom att dra spärrverktyget mittstolpen på varje pallbock upp så nära axelrör det går.
4

Ta bort muttrarna och däck från fordonet. Addera Ta bort drivaxlarna
5

Placera ett uppsamlingskärl under differential. Sväng de differentiella bultarna moturs med hjälp av lämplig storlek uttag på en spärrnyckel. Kör en skruvmejsel mellan locket och differential genom att försiktigt knacka den med en hammare för att bryta förseglingen, och ta bort den differentiella locket tillåter växellådsolja i differentialen rinna in i tråget.
6

Vrid skruven som håller fast tvärpinnen moturs med spärrnyckel och lämplig storlek socket för att ta bort det. Avlägsna krysstappen.
7

Skjut varje drivaxel in från utsidan och ta bort C-klippet från den andra änden av varje drivaxel. Ta bort drivaxlarna från fordonet genom att dra dem rakt ut från utsidan. Addera bort kuggkransen
8

Gör ett identifieringsmärke på varje bärare lock med den körnare och hammare för att säkerställa de bärare locken sätts ihop i sina ursprungliga lägen.
9

Ta bort de övre och undre bultarna från varje bärarlocket och ta bort locken. Ta bort hållaren och ring växelaggregatet från differentialen.
10

Vrid skruvarna som fäster kuggkransen till bäraren moturs med en spärrnyckel och lämpligt uttag för att ta bort dem. Ta kuggkransen, slutföra operationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75670.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.