Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur till låsa upp en skiftnyckel

En skiftnyckel är ett justerbart verktyg som tar plats många skiftnycklar . De öppna ändarna av en skiftnyckel kan öppnas eller stängas i steg för att skapa olika storlekar för åtdragning eller lossning muttrar och bultar . Låsmekanismen är en snäckväxel på den platta kanten av verktyget i närheten käftarna. Vid normal användning bör utrusta vända med att trycka på en tumme , men om det blir fastnat , använda några rättsmedel för att låsa upp skiftnyckel . Saker du behöver
Spray smörjmedel , såsom WD-40
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Försök att låsa upp skiftnyckel manuellt genom att vrida på masken växel mot handtaget . Om nyckeln inte är låst , kommer detta leda till käftarna för att flytta isär så att verktyget kan tas bort från en mutter eller bult huvudet , sedan justeras för ett annat jobb .
2

Spray en kort skur av smörjmedel på snäckväxel om nyckeln har fastnat , rostiga eller har inte använts på länge . Vänta några minuter för att smörjmedlet tränger metallen , sedan försöka vrida kugghjulet gång mot handtaget för att lossa käkarna .
3

Grip växeln från toppen och botten med hjälp av en tång. Långsamt vrider tången och tillbaka i handtagen för att lossa och låsa upp skiftnyckel .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71856.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.