Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du korrigerar en off-center Ratt

Beroende på perspektiv kan en off-center ratt vara en verkligt upprörande upplevelse, desto mer så när bilen inte drar till endera riktningen. Det finns något om detta tillstånd som bara tycks trotsa det mänskliga sinnet, hur kan bilen gå rakt när ratten vrids? Men anledningen till en ratt sväng, och den efterföljande fix, är faktiskt ganska enkelt när du förstår vad som gick fel. Styrning Basics

Din ratten ansluter till en rattstång. I slutet av denna kolumn är en växel som kallas ett drev, och att drevet maskor på matchande tänder ovanpå en flat bar kallas ett rack. När du vrider på drevet, det skjuter hyllan åt vänster eller höger. Ändarna av kuggstången ansluta att knyta stavar, som i sin tur ansluter till armar som sträcker sig bakåt från hjulnaven. På dragstängerna du hittar en gängad krage, vrida det gör parallellstaget längre eller kortare, vinkla hjulet inåt eller utåt. Naturligtvis beskriver detta bara ett rack-and-pinion systemet, men de flesta styrsystem är funktionellt identiska där styrlänkaget är berörda.
Rear Toe och Styrning

De flesta bilar har också en andra stång som löper från sida till sida i den bakre, och de som vanligtvis inte har någon bestämmelse att vända axeln en riktning eller den andra. Även om det kan tyckas lite konstigt, bakaxeln och dess stavar slips är lika ansvariga för att styra din bil som fronten. Skillnaden är att den bakre axeln vänder den bakre delen av bilen. Om dina bakre justeringsinställningarna - via dragstängerna eller axelmätning - är off, måste du vrida ratten i samma riktning som de bakre däcken att hålla bilen pekade på vägen. Bara detta kommer att orsaka din ratt off-center, eftersom bilen faktiskt går på vägen något i sidled.
Uppriktningsproblem

En off-center Ratten är, paradoxalt nog, en ganska vanligt klagomål efter en front-hjulinställning. Under en anpassning, kommer teknikern justera dina främre dragstänger till oavsett grad nödvändig för att avlägsna eventuella drag i ratten. Under detta, kommer han att hamna ändra läget av hjulen i förhållande till rattstången bara för att hålla dem pekade i samma riktning som de bakre däcken. Även om detta inte eliminera det sidledes pull, det ska också permanent kuk bilen i sidled. Denna "off-tracking" eller "hund-tracking" är farligt eftersom det ändrar bilens låga och höga hastigheter köregenskaper, och det dödar din bränsleekonomi genom att exponera den breda sidan av bilen till vinden.

uppringning Turn

Eftersom detta är i huvudsak ett problem med bakhjulet vinkel, måste du justera det första. Det enklaste sättet är att ta bilen till en anpassning butik och få dem att utföra en fyra-hjulinställning. Om du gör det själv - vilket du inte borde om du inte har rätt utrustning - då du behöver för att få de bakre hjulen pekade helt rak först. Då måste du starta motorn, vrid ratten ett par gånger för att avlasta trycket från servostyrningen. Stäng bilen ner med hjulet låst i ett rakt framåt, 12-klockan. Slutligen, justera de främre dragstängerna att få hjulen rakt. Vid denna punkt, är problemet i huvudsak fast och bilen är återigen pekade rakt, men du är inte riktigt klar ännu.
Ställa Toe

Även om det kanske låter konstigt, är de flesta bilarna går inte in på vägen med alla fyra hjulen pekade rakt fram. Många har en viss grad av främre eller bakre "tå." Toe-in innebär framför hjulen pekar inåt, eller typ av skelögd. Toe-out innebär att de pekar utåt. Olika tillverkare och förare föredrar olika grader av toe-in eller ut för en viss bil. Toe-in gör att axeln mer stabil på motorvägen och under inbromsning genom att orsaka hjulen att ständigt försöka vända mot varandra. Toe-out orsaker denna axel för att ändra riktning snabbare på bekostnad av stabiliteten. En nolla-toe inställningen gör ingenting för riktningsstabilitet båda hållen, men är den hypotetiska optimala för bränsleekonomi. Ställa toe är avgörande för bilens prestanda och säkerhet, och det är ganska svårt att mäta utan rätt utrustning. Så, om du inte verkligen vet vad du gör, är dessa typer av justeringsinställningarna bäst avgörs av proffs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75816.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.