Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ford Focus strålkastare Borttagning

Ford Focus debuterade i Europa 1998, men gjorde inte det till USA fram till 1999, presenterat som en 2000-line-modellen. Den har strålkastare halogenlampor, som är mycket mindre än de äldre sealed beam-enheter. Medan halogenlampor lampor håller längre och bränna ljusare, kommer de ändå så småningom bytas ut. Äldre Ford Focus (2000-2004)

äldre Ford Focus sysselsätter en låsfjäder som har en skruv på ena sidan av klippet som ett gångjärn. Gå strålkastaren från bakom pannlampan för reparation.

Avlägsna locket genom att dra bort det med händerna och notera sin position. På så sätt kan du installera den på rätt sätt när det är dags.

Trådkablage kontakten förutsätter urkoppling. En liten spårskruvmejsel hjälper snäppa loss plug-kvarhållande lås. Dra tråden mot passagerarsidan av bilen.

Nå ner i strålkastare montering för att lossa klämman trådfjädern kan presentera några svårigheter för handen fingerfärdighet-utmanade personer eller personer med stora händer. Se avsnitt 3 om hur man tar bort pannlampan om det krävs för att komma till strålkastarna lättare.

Notera läget för skruven på trådfjädern klippet. Detta är gångjärnssidan och bör inte kopplas bort. På den motsatta sidan är fjäderklämman sittande i en slitsad litet lås. Tryck in på den upphöjda delen av klippet strax ovanför låset och tryck sedan något uppåt på klippet för att frigöra det. Detta gör att du kan svinga klippet mot skruven gångjärnet och sedan ta bort glödlampan halogen strålkastare.

Tillbaka genom att vända på förfarandet. Addera Nyare Ford Focus (2005-Present)

Istället för vårens klipp tråden, har den nyare Ford Focus en plast låsring att säkra halogen strålkastare till strålkastare församling.

Frånkopplad förblir trådkablage kontakten ganska lika och igen, kan få händerna ner på låsringen vara något utmanande.

Ta bort locket och vrid låsringen ett kvarts varv för att anpassa hållartungoma på ringen. Detta gör att du kan få ut glödlampan ur församlingen. Om du vill installera i omvänd ordning.
Headlight Demontering

att ta bort strålkastare montering, antingen ersätta enheten eller komma åt lamporna lättare, första lokalisera de två fästbultarna på toppen av aggregatet. De är mot baksidan av enheten, och det finns en på varje sida av varje enhet.

Nästa, måste du ta bort stänkskydd under Focus. Den pannlampan på Focus sysselsätter en tredje fästskruv ligger på botten av aggregatet nära toppen av stötfångaren. Du måste komma åt skruven under Focus. Det kommer fortfarande att vara lite svåra att nå, så lyfter Focus eller använda en uppsättning av bil ramper kommer att göra det lättare för dig att få under.

När den sista bulten tas bort, kommer du att kunna vicka strålkastare församling ut ur dess hålighet. Två styrstift som ansluter den strålkastare församling måste vara unseated, men håller vickar och dra framåt på montering och det kommer så småningom lossnar.

Nu kan du flytta enheten framåt (vara noga med att inte repa stötfångaren) och komma åt anslutningen kablage och fjäderklämman eller låsringen.
Hantering av halogenstrålkastarna

Var noga med att inte låta glaset glödlampan i strålkastaren att komma i kontakt med huden. Dessa typer av strålkastare anställa heta interna gaser att belysa trådarna inuti lampan. De får mycket varmare än de gamla sealed beam-enheter. Olja och alkaliska i mänsklig hud kan fläcka skyddsglaset glödlampan och skapa en komprometterad del av glaset. Detta kommer att resultera i att lampan inte varar så länge som det borde, skada den helt och hållet eller i vissa extrema fall, även explodera inuti strålkastare församling. Det kommer inte att spränga bilen, men det kan orsaka röding märken på insidan av strålkastare församling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71623.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.