Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur återställa frekvensomriktaren Cycle för en 2001 Ford F-150

Den körcykel är en process där fordonet körs från en kallstart och drift under en viss tidsperiod, och vid vissa hastigheter, för att möjliggöra för drivlina styrmodul, eller PCM, för att utföra vissa diagnostiska procedurer och samla uppgifter om prestanda. För att återställa processen och börja om från början av drivcykeln, måste ett antal steg slutföras. Underlåtenhet att följa särskilda förfarandet för återställning av körcykeln kan försena programmering och konfigurering av vissa moduler, samt förändrar tidigare insamlade diagnostiska data. Saker du behöver
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

Fyll bränsletanken minst 15 procent fullt, men inte mer än 85 procent fullt. Med tanken för låg eller helt full hindrar PCM från korrekt slutföra körcykeln.
2

Parkera fordonet och stäng av motorn. Slå på tändningen och anslut en scan tool till fordonet. Rensa befintliga diagnostiska felkoder från PCM minne.
3

Vrid helt avstängd och att fordonet svalna i minst åtta timmar. Motorn och fordonet måste vara vid rumstemperatur för att säkerställa en kallstart vid början av körcykeln. Detta kan ta upp till åtta timmar.
4

Starta motorn och kontrollera att indikeringslampan lampan, eller MIL, inte är upplyst. Omedelbart stänga av alla tillbehör, såsom luftkonditionering och fläkt. Fordonet är nu redo att börja en ny OBD-II körcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75818.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.