Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en 1995 Neon bränsletrycksregulatorn

The Neon är en kompakt bil som Chrysler tillverkas under sin Dodge varumärke 1995-2005. Den 1995-modellen hade en 4-cylindrig, 2,0-liters motor med bränsleinsprutning, vilket kräver ett kraftigt trycksatt bränslesystem. Detta kräver en regulator bränsletrycket för att bibehålla trycket i bränslesystemet inom ett specifikt område. Den bränsletrycksregulator i en 1995 Dodge Neon är en del av bränslepumpen modulen, som du måste ta bort för att installera regulatorn bränsletrycket. Saker du behöver
Jacks
Jack står
Hylsnyckelsats
Slang C-4799-2
Bensin container
sifonslangen
Hammer
Brass punch
Små pry Tool Review Motorolja
Visa fler instruktioner
1

bort minuskabeln från batteriet. Öppna tanklocket och ta bort locket för bränsletrycket porten på bränslefördelningsröret. Placera ena änden av slangen C-4799-2 i en bensin behållare, och fäst den andra änden av slangen till bränsletryck porten. Låt bränslet rinna in i bensinen behållaren. Koppla loss slangen från bränsletrycket porten och sätt på locket på porten.
2

Höj Neon med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort locket från avloppet röret vid den bakre delen av bränsletanken. Anslut ena änden av en sifon slang till avlopp röret och placera den andra änden i en bensindunk. Töm bränsletanken i bensinen behållaren. Sätt tillbaka locket på avloppsröret.
3

Tryck på snabbkopplingar på bränsleledningarna till bränslepumpen modulen och lossa bränsleledningar. Knacka på låsringen för bränslepumpen modulen med en hammare och mässing punch att vrida låsringen moturs. Ta bort låsringen och dra modulen bränslepump från bränsletanken. Kasta de O-ringar för bränslepumpen modulen.
4

Dra isär flikarna på hållaren för tryckregulator. Bänd regulatorn bränsletrycket från sitt hus med en liten bända verktyg. Smörj de nya O-ringarna med motorolja och placera dem på bränslepumpen modulen. Skjut den nya regulatorn bränsletrycket i läge på pumpen modulen. Tryck på flikarna på hållaren för bränsletrycksregulator över motsvarande flikarna på bränslepumpen modulen.
5

Installera modulen bränslepump i bränsletanken och placera låsringen på plats på bränsle pumpmodul. Vrid låsringen medurs tills den låses på plats. Anslut till bränsleledningarna till bränslepumpen modulen.
6

Sänk bilen och fylla tanken med bränsle. Fäst tanklocket för bränsletanken och anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74726.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.