Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar Knäckt Aluminium

Knäckt aluminium kan vara tillräckligt repareras utan svetsning med en epoxi inbäddade med aluminium. Den aluminium partiklarna som finns i epoxy kommer att följa den spruckna delen, skapa en permanent bindning som kommer att hålla upp i de flesta situationer. För att säkerställa ett gott fäste, måste du förbereda ytan av den spruckna delen, eftersom föroreningar kommer att störa bindningen mellan aluminium epoxi och aluminium ingår. Den mängd prep arbete som krävs beror på vilken typ av spruckna delen du reparerar. Saker du behöver
Avfettaren
Rena trasor
Spray flaska fylld med en 50/50 blandning av ammoniak och vatten
200-slippapper
Aluminum reparation epoxi
80-slippapper
Visa fler instruktioner
1

Applicera avfettningsmedel till den spruckna aluminium delen och låta avfettningsmedel för att ta bort fett från aluminium delen.
2

Torka av avfettningsmedel och befriade fett från aluminiumdelen.
3

Spraya avfettas knäckt aluminium delen med 50/50 blandningen för att avlägsna avfettningsmedlet rester från ytan av delen. Upprepa processen om det finns en hel del rester på aluminium delen.
4

Torka av 50/50 blandning från ytan av aluminiumrör och låta den del lufttorka. Se till att området som ska repareras är helt torr innan du fortsätter till nästa steg.
5

Blanda en del av aluminium epoxi som kommer mer än fylla sprickan som behöver repareras.

6

Fyll sprickan med det noggrant blandade aluminium epoxy. Arbeta epoxi på ytan av aluminium delen med fingrarna så att det inte finns någon luft ligger mellan epoxi och ytan på aluminium.
7

Låt aluminium epoxi härda som anges på förpackningen.
8

Shape aluminium epoxi med 80-slippapper för att se till att den härdade epoxin inte stör utförandet av reparerade aluminium delen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71653.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.