Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att skarva en antenn Bilradio

Automobile antenner arbetar med koaxialkabel för att ansluta antennen till radion, så reparera eller skarvning liknar något annat projekt med koaxialkabel. Skarvning en kabel till en annan kan du ansluta två separata kablar ihop till en anslutning. Kabeln består av en yttre gummi isolering, ett metallnät, en plastisolator och mittledaren tråden. Med hjälp av en fat plugg att skarva de två ändarna av kablarna tillsammans kommer att säkerställa en fast förbindelse. Saker du behöver
skiftnyckel fräsar
Kabel
Koaxialkabel strippa Tool Review 2 manliga koaxialkontakter
koaxialkabel pressverktyg
1 hane-till-hane cylinderkontaktdon
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Stäng av bilen och ta ur nyckeln ur tändningslåset. Pop huven på bilen och ta bort den positiva (röda) batterikabeln från batteriet. Detta kommer att se till att det inte finns någon elektrisk ström efter genom någon av ledningarna i bilen.
2

Lokalisera de två ändarna av bilens antenn som skall skarvas ihop. Skär en 1/4-tums utanför vardera änden av kablarna för att se slutet av kablarna är rena med en nyklippt.
3

in änden av en av kablarna till större hål på ena änden av en kabel strippa verktyg. Skala av 1 centimeter av den yttre isoleringen. Vänd verktyget över till den andra änden och sätter i samma kabel i det mindre hålet och strippa en 1/2-tums tum av metallnät och plast isolator, för att exponera den centrala ledaren. Upprepa detta steg för att beröva slutet av den andra koaxialkabel.
4

Skjut den avskalade änden av en av kablarna i slutet av en av de manliga kontakter. Placera pressverktyg över botten på hankontakt och pressa handtagen i verktyget tillsammans så verktygets käftar slå ner på kontakten och trycker på kontakten på kabeln. Upprepa detta steg för att fästa den kvarvarande hankontakt till den andra kabeln.
5

Skruv en av de manliga kontakterna i ena änden av pipan kontakten. Skruva den andra hankontakt i den andra änden av pipan kontakten för att slutföra skarven. Använd skiftnyckel för att dra åt anslutningarna till pipan kontakten. Pipan kontakten är en liten armatur som har två invändigt gängade hål på varje sida. Det gör att du kan ansluta till de två manliga kontakter i varje ände av kabeln tillsammans. Över anslutningarna
6

Wrap eltejp, med början på en kabel och efterbehandling omslaget på den andra kabeln.

7

Anslut batterikabeln till batteriet och dra åt den. Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till tillbehöret läge. Slå på radion och testa antennen för drift genom att ställa in olika stationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72160.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.