Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen i en 1999 Mirage 1.5L

The Mirage är en subcompact bil som Mitsubishi Motors gjorde 1978-2002. Den 1999-modellen oftast hade en 4-cylindrig 1,5-liters motor med multi-port bränsleinsprutning. Vattenpumpen i en 1999 Mitsubishi Mirage ligger på framsidan av motorblocket. Du kan komma åt den från toppen av motorrummet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Plomberbart container
Ordet jack
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Låt fordonet att sitta över natten för att se till att motorn och kylarvätska är kallt.
2

Lossa sladden till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Placera en behållare under kylaren och öppna kylaren avloppet. Vänta på kylarvätska rinna in i behållaren. Förslut behållaren och byt kylarens avtappningsplugg.
3

Ta undercover för motorn med en hylsnyckel. Koppla loss bulten från servostyrning slangen och lossa slangen. Ta bort drivremmar på motorn och stödja motorn med en domkraft. Lossa fästet för motorfästet.
4

Koppla kamremmen med en hylsnyckel. Ta bort fästet för servopumpen och stag för generatorn med en hylsnyckel.
5

Lossa fästskruvarna för vattenpumpen. Lossa vattenpumpen från vattnet inloppsröret. Ta bort packningen från vattenpumpen och kassera den.
6

Rengör tätningsytorna med en trasa och blöta den nya O-ringen med vatten. Placera O-ringen i sitt spår på vattnet inloppsröret. Installera den nya vattenpumpen till vattnet inloppsröret och dra åt dess bultar till 17 ft lbs med en momentnyckel. Slutför installationen vattenpumpen genom att utföra steg 2 och 3 i omvänd ordning.
7

Fyll kylaren med kylarvätska och anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och låt den gå på tomgång tills termostaten öppnas. Låt bilen svalna och justera kylvätskenivån i kylaren till rätt nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74634.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.