Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en nyckel Stuck i en Auto Ignition

Att ha en nyckel fastnar i tändningslåset på en bil är inte ett ovanligt problem. Det finns några sätt att försöka lösa problemet innan att behöva gå till en verkstad och vad kommer sannolikt att bli en kostsam reparation räkningen. De flesta fixar även använda sig av verktyg som ofta ägs eller är lätta att skaffa. Saker du behöver
Bil jack
Teflon Dry Lube
Ice
Zip-typ plastpåse
Hårtork
Visa fler instruktioner
1 < p> Wiggle ratten fram och tillbaka samtidigt som man försöker dra ut nyckeln. Var försiktig, annars nyckeln kunde bryta ut i tändningslåset. Om detta inte fungerar, prova nästa alternativ.
2

Jack upp framför bilen tills hjulen precis lämnar marken. Detta avlastar framhjulen och ger rattstången lite mer utrymme att röra sig. Wiggle ratten och försöka dra ut nyckeln. Om knappen hålls fast, prova nästa idé när bilen är uppallad.
3

Spray några Teflon Dry Lube i tändningslåset runt nyckeln. Bara ett par snabba sprutar kommer att göra susen. Använd den dentala val för att påverka stiften i tändningen cylindern. Detta kommer förhoppningsvis att smörja stiften och lås nog så att nyckeln kan vickade ut. Om nyckeln är fortfarande bra och fast, finns det två sista saker att prova innan att behöva ringa en verkstad eller låssmed. Sänk bilen tillbaka till marken innan vi går vidare till nästa idé.
4

Fyll en zip-typ halv smörgås väska full med is. Om kuberna är stora, krossa dem att göra påsen lättare att hantera. Vira isen påsen runt huvudet av nyckeln. Tanken här är att få metallen nyckeln till kontraktet på grund av kylan, så det kan ta upp till femton minuter innan det är effektivt. Försök att vicka ut nyckeln. Om nyckeln är fortfarande fast, är det dags att lägga till värme.
5

Starta en hårtork och rikta luften mot tändningen cylindern, samtidigt som isen på själva nyckeln. Värme kommer att expandera cylindern, medan isen fungerar på nyckeln. Gör detta i femton minuter och försök vicka ut nyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74128.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.