Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så ändrar Front Joints Axle boll på en Jeep Cherokee

Jeep Cherokee använder en fast framaxel med öppna knogar och solida drivaxlar kör till framhjulen. De yttre knogar är monterade vid den inre knoge använder två kulleder, en övre och en undre. Över tiden kullederna kommer att börja bära, särskilt om du har överdimensionerade däck på din Jeep. Byta kullederna själv är ett bra sätt att spara en kostsam reparation räkningen. Någon specialitet verktyg som behövs finns att hyra från en Biltema eller verktyget hyra leverantör. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
stoppklossar
Hylsnyckelsats
Wrench in
Needle-nosed tång
Hub avdragare
Ball gemensam separator
Hammer
Kulled press
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på dina Cherokee s framhjul, med rörtång . Palla upp den främre änden av fordonet och staga den med pallbockar. Placera stoppklossar bakom bakhjulen för att förhindra rullning. Tillbaka klackarna utanför muttrarna och ta bort båda framdäcken från din Cherokee.
2

Demontera bultarna bakom bromsok. Lyft bromsok från naven och satte dem på ett stöd så att de inte sträcka gummi linjer.
3

Dra rakt ut på bromsrotorn att ta bort den från hjulbultarna.

4

Ta bort sprinten från slutet av den drivaxel som sträcker sig genom navet. Detta görs bäst med ett par nål-nosed tång. Ta drivmuttern från drivaxeln, och ställ den åt sidan.
5

Ta bort de tre skruvarna som håller fast navet. Dessa 12-poäng bultar finns på baksidan av enheten
6

Separat navenheten från knoge,. En hubb avdragare kommer att göra detta enklare
7

bort. sprintarna från kullederna, med hjälp av nål-nosed tång. Du måste lossa stiften från både det övre och undre kulleder. Använd en hylsa och spärrskaft för att ta bort muttrarna på undersidan av varje kulleden.
8

Infoga en kulled separator mellan knogen och kulleden. En hammare kan vara en stor hjälp för att driva separatorn på plats och tvinga knoge och kulleden isär.
9

Använd en kulled press att avlägsna lederna. Kulleden tryck kommer att tvinga den övre och nedre kulleder ut. Följ instruktionerna som medföljer din press.
10

in de nya lederna, med hjälp av kulleden pressen. Du måste vända rörelse pressen den här gången, trycka ned den övre leden och upp på den nedre leden. Se till att fogarna är helt på plats i knogen.
11

tillbaka styrspindeln på de nya kulleder, och trä muttrar på undersidan av skarven. Kontrollera din tillverkarens specifikationer för åtdragningsmoment för muttrarna. Sätt sprintarna, och böja ner dem runt muttern.
12

ihop navet och axeln runt knogen. Vid byte av tre bultar, vridmoment dem till tillverkarens specifikation.
13

Placera bromsaggregatet tillbaka i position, både rotor och tjocklek. Sätt tillbaka de två skruvarna du avlägsnade på bromsoket. Dra åt bultarna till tillverkarens specifikation. Placera hjulet tillbaka på Cherokee, och dra åt muttrarna på lämpligt sätt. Med hjulet fastsatt, sänker bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71551.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.