Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att skruva Rostiga Skruvar

Rost är nemesis av många gör-det-självare och mekanik. Inte bara ser det hemskt, kan det göra sådana saker som metall skruvar till synes omöjliga att ta bort. Om du står inför att lossa fastrostade skruvar, ge inte upp hoppet. Medan ditt jobb kommer att bli svårare än normalt, det är inte ett hopplöst fall. Allt som krävs är några grundläggande verktyg som kan hittas på någon järnaffär, lite tid och lite extra armbåge fett. Saker du behöver Hus Till milt fastrostade skruvar:
Korrekt storlek skruvmejsel
Penetrerande olja
Hammer
För svårt fastrostade skruvar:
Liten gasolbrännare, lödkolv eller limpistol

Visa fler instruktioner
Milt Rostiga Skruvar
1

Spraya eller häll några penetrerande olja på skruvhuvudet. Om du har tillgång till gängorna på skruven, bör du täcka dem i penetrerande olja också.
2

Låt penetrerande olja att suga på skruven i fem till tio minuter. Om du inte har bråttom, kan du låta ens oljan suga in den korroderade skruven natten.
3

Montera skruvmejsel i skruvhuvudet. Var noga med att använda en skruvmejsel som tätt passar skruvhuvudet. Om den är för liten, kan du tömma huvudet på skruven, gör ditt jobb mycket svårare.
4

Håll skruvmejseln stadigt och tryck på handtaget med en hammare, driva skruvmejsel i huvudet av skruven. Detta kommer att säkerställa att skruvmejseln är tätt.
5

Vrid skruvmejseln medurs, som om du ville dra åt skruven. Detta kommer att bidra till att bryta den skruv lös. Då, med en hand för att vrida skruvmejseln och den andra handen för att trycka ner på toppen av handtaget, vrid skruvmejseln moturs för att lossa och ta bort skruven. Addera Svårt rostiga skruvar
6

Värm skruven med en liten propanbrännare. Om du inte har tillgång till en fackla, kan du använda en lödkolv eller ens en limpistol. Upphettning av metallen på skruven får den att expandera och kontrakt, vilket lossa den. Om du använder en ficklampa, vara noga med att inte bränna bort eller smälta skruvhuvudet.
7

Montera skruvmejsel i huvudet på skruven medan skruven fortfarande är varm. Tryck sedan på handtaget på skruvmejseln med en hammare, garanterar skruvmejseln är tätt inpassad i skruvhuvudet. Skruvmejseln medurs för att bryta loss och vrid den moturs för
8

Twist att lossa och ta bort skruven. Återigen, använd en hand för att vrida skruvmejseln och handen att tillämpa ned-kraft på handtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72312.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.