Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Chevy Nova Alignment Specifikationer

Först infördes 1961 som en 1962 modell, är Chevrolet Nova bäst ihågkommen som en av de mer dominanta och älskade bilar i muskel-bil epok som sträckte sig från början av 1960-talet till mitten av 1970-talet. Dock började det är prestanda betyg att blekna efter att gasen krisen i början av 1970-talet, vilket var fallet med de flesta sportbilar av tiden. Chevy fasas ut Nova efter 1979, men kortfattat återuppstod det 1985 till 1988 som en front-wheel-drive subcompact som knappast kan anses ha någon relation till sin föregångare. De specifikationer som ges nedan gäller för alla klippningar i 1988 Chevy Nova men bör inte tillämpas på Novas från andra årsmodeller, såsom anpassning specs tenderar att förändras från år till år. Caster

Caster är vinkeln att styrningen axel av ett hjul lutas när de ses från sidan av ett fordon, med noll är en vertikal linje från marken genom centrum av hjulet. Den idealiska castervinkel för den främre änden av 1988 Chevy Nova är 0,88 grader, men det kan variera med 0,75 grader i endera riktningen, med ett kors tolerans på 0,5 grader. Den gjutmaskinen är inte justerbar på den bakre änden av 1988 Nova.
Camber

Camber är vinkeln ett hjul lutar när den betraktas från fordonets front. Om överdelen av hjulet lutar i, har hjulet en negativ välvning. Om överdelen av hjulet kan fällas ut, har hjulet en positiv välvning. En idealisk miljö för camber vinkeln på främre delen av 1988 Nova är -0,25 grader, men det kan variera med 0,5 grader i endera riktningen, med ett kors tolerans på 0,5 grader. En idealisk miljö för camber på den bakre änden är -0,52 grader, men det kan variera med 0,5 grader i endera riktningen.
Toe-in

Toe är mätningen av vinkeln hos hjulen i förhållande till centrumlinjen för fordonet. Om den främre av ett hjul är vinklad något inåt mot fordonets centrumlinje, då det har toe-in. De flesta fordon är utformade för att ha lätt toe-in, och mätningarna för det ges i positiva grader eller tum. Negativa tå inställningar tyder toe-out, där framför ratten pekar något utåt, bort från fordonets centrumlinje. Den idealiska inställningen för toe-in på fronten av 1988 Chevy Nova är 0,08 grader, men det kan variera med 0,08 grader i endera riktningen. Den idealiska inställningen för toe-in på den bakre änden är 0,31 grader, men det kan variera med 0,16 grader i endera riktningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74368.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.