Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ett U-Joint i en GMC Sierra

Ändra U-fogar i din GMC Sierra är ett bra projekt för gör-det-självare eller hem mekaniker. De U-lederna är belägna vid varje ände av drivaxeln och möjliggöra vertikal rörelse medan axeln roterar. Slitna U-fogar kan orsaka vibrationer, banging ljud och misslyckas och orsaka skador på drivaxeln och andra drivkomponenter linje. Kontrollera dina U-fogar vid första tecken på slitage och ändra dem om du märker någon rörelse eller spela i lederna. Saker du behöver
Jack
Jack står
stoppklossar
SAE skiftnyckel satt
SAE hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Tänger
U-joint press

Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din Sierra från marken med en domkraft och stödja den med en bra uppsättning pallbockar. Ställ stoppklossar vid framhjulen för att förhindra att trucken från att rulla i endera riktningen medan du är under det.
2

Markera orientering bakre drivaxeln oket och differentierad ok med en paint penna så att du kan sätta ihop dem i samma position senare. Oket är "U"-formade avsnitt i slutet av drivaxeln som håller U lederna. Märkning dessa kommer att du ska behålla balansen i drivaxeln.
3

Leta bultarna som fäster drivaxeln till den bakre differentialen. Det finns fyra bultar som håller fast flänsen av drivaxeln till flänsen i differentialen. Ta bort dessa fyra bultarna med en nyckel eller hylsa och spärrskaft.
4

Sänk drivaxeln till marken och flytta till överföring av axeln. Den främre av bilderna drivaxeln i den bakre delen av transmissionen vid utgående axel.
5

Placera ett uppsamlingskärl under växellådans utgående axel för att fånga någon transmissionsolja som kan droppa ut när du tar bort axeln. Skjut drivaxeln ur transmissionen.
6

Ta bort alla åtta av klämmorna på U-joint lock för att spara tid. Med hjälp av en tång, pressa tungorna tillsammans och lyft clipsen ur oket. Kasta dem.
7

Ta den första U-leden med en U-gemensam presskonferens. Pressen ser ut som en stor C-klämma, men har ett stort hål i den stationära änden och en gängad axel på den andra sidan. Placera pressen runt U-fog så att ett lock är mot den stationära änden och den gängade axeln ligger mot motstående locket.
8

Vrid den gängade axeln med en hylsa och spärrnyckel, tvingar den motsatta cap ut ur oket. Vänd pressen runt och trycker på första locket igen tills det rensar också oket. Upprepa denna procedur på motsatt uppsättning av lock avlägsna hela leden från axeln.
9

Ta bort locken från den nya U-joint genom att dra dem rakt av leden. Ställ dem åt sidan och sätt i leden i oket. Placera de första två lock in i oket och, med hjälp av U-fog press, tryck fast dem i oket. Upprepa detta för de övriga två lock på denna U-joint.
10

Sätt i de nya hållaren klippen i oket framför locket. Var säker på att de snäpper in i kvarhållningsspåret på oket. Gör detta för alla fyra landskamper.
11

Flytta till den motsatta änden av drivaxeln och upprepa hela proceduren på den andra U-joint. När de är färdiga att flytta drivaxeln under lastbilen och skjut axeln tillbaka på den utgående axeln hos transmissionen.
12

Rikta in markeringarna på drivaxeln och differential och installera skruvarna som håller fast axeln . Dra åt bultarna med en nyckel eller hylsa och spärrskaft.
13

Avlägsna tråget från under lastbilen. Höj lastbil med din jack och ta bort jack läktaren, sedan sakta sänka lastbil till marken. Provköra din Sierra för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71632.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.