Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar vattenpumpen i en 1998 Ford Explorer 5.0

Vattenpumpen i 1998 års Ford Explorer ligger på framsidan av motorblocket av kylfläkten. Det cirkulerar kylvätskan genom blocket för att förhindra att motorn överhettas under drift. Det primära symptomet på en felaktig vattenpump är en ständigt ökande motortemperatur, även med rätt mängd kylvätska. En dåligt fungerande vattenpump orsakar stort slitage på motorn och kan till slut skada motorn permanent. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Packning sealer
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batteriets minuspol med en hylsnyckel. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna kylaren avloppet. Byt tändstift efter att kylvätskan är helt dräneras från radiatorn.
2

Koppla bort kylfläkten svepning med en hylsnyckel. Ta bort fästbultarna för kylfläkten. Ta bort kylfläkten församling. Lossa bältet tillbehörsdrivningens.
3

Lossa vattenslangen bypass och värmare slang från vattenpumpen. Koppla fästena för ledningsnätet för motorstyrning sensor och tryck kabelstammen ur vägen. Ta bort fästskruvarna för vattenpump remskiva med en hylsnyckel och dra linhjulet.
4

Demontera fästskruvarna för vattenpumpen. Spela in läget för varje bult eftersom de har olika längder. Lossa pumpen från den främre motorkåpan. Koppla ur kylarslangen från vattenpumpen. Ta bort pumpen från fordonet och kassera sin packning.
5

Rengör monteringsytorna i pumpen och motorns främre luckan med en butik handduk. Applicera ett lager av packning sealer till båda sidor av den nya packningen. Montera packningen på vattenpumpen.
6

Anslut kylarslangen till den nya pumpen. Montera pumpen och placera bultar i rätt hål som du noterade tidigare. Dra åt bultarna till mellan 15 och 21 foot-pounds med en momentnyckel. Slutför installationen av vattenpumpen genom att utföra steg två och tre i omvänd ordning.
7

Fyll kylsystemet med kylvätska och sätt tillbaka den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera tätheten i kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74692.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.