Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Harmonic Balancer i en 1989 Olds

Oldsmobile är ett bilmärke som tillverkas av General Motors. Oldsmobile modeller som var i produktion under 1989 omfattar 88, 98, Cutlass Supreme och Toronado. Alla dessa fordon använder en harmonisk balansaxel, eller vevaxel balansaxel, för att hålla vevaxeln stabil när den roterar. Vevaxeln balansaxel är ett viktat skiva som är monterad på änden av vevaxeln. Förfarandet för att ersätta den harmoniska Balansblock i en 1989 Oldsmobile är i allmänhet samma för alla modeller, utom för de komponenter som du behöver för att ta bort för att komma åt vevaxeln. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Avdragare för vevaxel spjäll
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel att undvika att starta motorn vid vevaxeln balanseringsdon installationen. Vrid spännaren drivremmen moturs för att lindra spänningen på drivremmen. Lossa drivremmen från vevaxeln remskiva.
2

Ta bort alla ytterligare komponenter som krävs för att få tillgång till vevaxeln. Detta kan innefatta höljet för kylfläkten, fläkten och värmeelementet, beroende på den specifika Oldsmobile modellen.
3

Lossa fästa bulten för vevaxeln spjäll med en hylsnyckel. Bifoga en avdragare till vevaxeln spjället, och dra spjället från vevaxeln. Släpp avdragare från spjället.
4

Montera nya vevaxeln spjället till vevaxeln, och fäst monteringsbulten för spjället med en hylsnyckel.
5

Install de komponenter som du tog bort i steg två för att komma till vevaxeln. Montera drivremmen till vevaxeln remskiva, och vrid remspännaren medurs för att tillämpa spänning på drivremmen. Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75319.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.